Kayseride pancar alım kampanyası başladı

Kayseride pancar alım kampanyası başladı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Şeker Fabrikası A.Şnin, 2012-2013 yılı pancar alım kampanyası törenle başladı.
     Fabrika bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Şerif Yılmaz, pancar alım kampanyalarının şehirler ve ekonomileri açısından çok önemli olduğunu söyledi.
     Kayserinin en fazla ürettiği tarım ürününün şeker pancarı olduğunu belirten Yılmaz, Ülkemiz için stratejik bir ürün olan şeker pancarı umarım hak ettiği değeri bulur. Yüzde 40a yakın bir tarım arazimiz var. Fakat sulama sorunları nedeniyle arazimizin tamamını kullanamıyoruz. Alternatif tarım ürünleri üzerinde de bir takım araştırmalar ve çalışmalar yapmamız gerekiyor dedi.
     Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise, fabrikanın yakın zamanda kötü bir dönemden geçtiğini, bunları yakından takip ettiklerini belirtti.
     Bugün aslında bizim için bayram günü diyen Akay, şunları kaydetti:
     Fabrikamız ve üretim açısından adeta bugün bir bayram, bir uyanış günü. Bu nedenle bu sevinci hep birlikte yaşıyoruz. Kayseri Şeker Fabrikası varlığını ne kadar güçlü bir şekilde sürdürürse, ekonomimize o kadar katkı sağlar. Fabrikamıza bağlı ekim alanlarında toplam 171 köyde, 210 bin 383 dekar alanda 5 bin 643 çiftçi ile sözleşmeli pancar ekimi gerçekleştirildi. Günlük 11 bin 500 ton işleme kapasitesi ile toplam 143 bin ton kristal şeker üretmeyi planlıyoruz.
     Konuşmaların ardından fabrikaya pancar getiren ilk 3 çiftçiye dizüstü bilgisayar hediye edildi.
     Öte yandan, törenden sonra Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarındaki Kayseri Şeker Fabrikası A.Şye ait Panpet Akaryakıt İstasyonunun açılışı yapıldı.
     Uzun süredir ruhsat alımı için uğraşılan istasyonda, özellikle pancar alım kampanyası dönemlerinde çiftçiye motorin alımında destekte bulunulacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kayseride pancar alım kampanyası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER