Kayserideki işkence davasında karar

Kayserideki işkence davasında karar -Kocasinanda bir kişiye işkence yaptıktan sonra evini yaktıkları gerekçesi ile yargılanan 3 sanığa toplam 148 yıl hapis cezası verildi


KAYSERİ (A.A) - Kayserinin Kocasinan ilçesinde bir kişiye işkence yaptıktan sonra evini yaktıkları gerekçesi ile yargılanan 3 sanığa toplam 148 yıl hapis cezası verildi.
     Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar S.Y. (25), S.A (17), İ.A (17), avukatları ve işkence gördüğü iddia edilen Murat Öztürk katıldı.
     Sanıklar, savunmalarında Öztürkle kız meselesi nedeniyle tartıştıklarını ve daha sonra Öztürkün ellerini bağladıklarını söyledi.
     Pişman olduklarını ifade eden sanıklar, olayın bu aşamaya geleceğini hiç tahmin etmediklerini ve arkadaş kurbanı olduklarını iddia etti.
     Mahkeme heyeti, yağma, cebir, hürriyetten yoksun bırakma, kasten yangın çıkartma, silahlı yağma ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından S.Yyi 64 yıl, S.A. ve İ.Ayı ise 41er yıl hapis cezasına çarptırdı.
    
     -Olay-
    
     Geçen yıl 22 Ağustosta, S.Y. (25), S.A. (17) ve İ.A. (17), tartıştıkları Murat Öztürke merkez Kocasinan ilçesi Cumhuriyet Mahallesindeki evinde işkence yapmış daha sonrada Öztürkün evini benzin dökerek yakmışlardı.
     Öztürk, komşularının yardımı ile yanan evden çıkarılırken olay yerinden kaçan 3 şüpheli ise polis tarafından gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / İsmail İçer
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kayserideki işkence davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER