Kayserinin Mart Ayı İhracat Rakamları Açıklandı

Kayserinin Mart Ayı İhracat Rakamları Açıklandı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Sanayi Odası mart ayı ihracat rakamlarını açıkladı. İhracat, bir önceki aya göre yüzde 0,6 oranında artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yine yüzde 7,8 oranında artarak 142,7 milyon dolar olarak gerçekleşti.
     Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, "Mart ayı ihracat rakamlarımızda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,8 oranında bir artış olduğunu görmekteyiz. Bu ay üyelerimiz tarafından 105 ülkeye ve 3 serbest bölgeye 142,7 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi" dedi.
     İhracatta ilk üç sırayı, Irak, Almanya ve İtalyanın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile elektrikli ev aletleri, demir-çelik-sac-iletken-maden ve mobilya olduğunu, HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş., Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ve Boydak Dış Ticaret A.Ş.-nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.
     Bu ay yaklaşık 180 KAYSO üyesinin ihracat yaptığını açıklayan Boydak, önümüzdeki aylarda ihracat performansında ve iş performansında daha da artışların yaşanacağını belirterek, emeği geçen tüm sanayicilere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayserinin Mart Ayı İhracat Rakamları Açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER