Kayseri Barosundan adliye tepkisi

Kayseri Barosundan adliye tepkisi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Barosu, Felahiye ve Özvatan ilçelerindeki adli işlemlerin Yozgatın Boğazlıyan ilçesine bağlanmasına tepki gösterdi.
     Barodan yapılan yazılı açıklamada Felahiye ve Özvatan ilçelerindeki adliyelerin başka idari birim alanına bağlanmasının birtakım sakıncalara yol açacağı belirtildi.
     Felahiye ve Özvatan adliyelerinin kapatılarak, adli işlemlerin Boğazlıyan ilçesine bağlanmasının hem vatandaşlar açısından, hem de yağı mensupları açısından sıkıntılara yol açacağı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Felahiye ve Özvatan ilçeleriyle bağlı belde ve köylerinden Boğazlıyan ilçesine toplu taşıma ulaşımı yoktur. Bu ilçelerden Kayseriye gelmek 1 saat sürerken Boğazlıyana gitmek Kayseriden yapılacak aktarma ile birlikte en az 3 saat sürmektedir. Ayrıca, bu uygulama baromuz avukatları ve Yozgat Barosu avukatlarının çalışma şartlarını ağırlaştıracak, birçok sosyal, ekonomik ve adli zararlar doğuracaktır. Adli yardım taleplerinde ve CMK zorunlu müdafilik görevlendirmelerinde Yozgat Barosu yetkili olacak, vatandaşın avukatına en kısa ve en çabuk yoldan ulaşmasının da önünde bir engel oluşturacaktır. İtirazlarımız dikkate alınarak vatandaşlarımızın mağduriyetinin gecikmeksizin giderilmesi için alınan kararlardan geri dönülmesi, Özvatan ve Felahiye yargı çevrelerinin başka bir yere bağlanması gerekiyorsa Kayseri Adliyesine bağlanması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kayseri Barosundan adliye tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER