Kayseri Barosu Başkanı Konaç:

Kayseri Barosu Başkanı Konaç: Hukuka en çok sadık kalması gereken, mahkeme kararlarına en bağlı olması gereken, meslek erbabı olarak bir hakimin tavrını asla hukukçuluğa ve adalet duygusuna yakıştırmıyorum


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalakın eşi avukat Zübeyde Kamalakın Ankara Adliyesinde görülen bir davaya başörtüsüyle girmesi üzerine, mahkemenin yargılamayı ertelemesine ilişkin, Hukuka en çok sadık kalması gereken, mahkeme kararlarına en bağlı olması gereken, meslek erbabı olarak bir hakimin tavrını asla hukukçuluğa ve adalet duygusuna yakıştırmıyorum dedi.
     Konaç AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştay 8. Dairesinin, Türkiye Barolar Birliğinin meslek kurallarında yer alan avukatların başları açık görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurduğunu anımsattı.
     Bu konuyla ilgili Türkiye genelinde bir uzlaşma ortamı sağlandığını belirten Konaç, Adliyelerde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için herkes elinden geldiği kadar hassas davranmaktaydı. Bu da adliyelerde çok huzurlu bir çalışma ortamı sağlamaktaydı. Ankarada yaşanan hadise adliyelerdeki huzuru, uzlaşmayı bozan bir tavırdır. Hakimin buradaki tavrını açıkça hukuk ve hak ihlali olarak görüyorum. Hukuka en çok sadık kalması gereken, mahkeme kararlarına en bağlı olması gereken, meslek erbabı olarak bir hakimin tavrını asla hukukçuluğa ve adalet duygusuna yakıştırmıyorum diye konuştu.
     Türkiyedeki huzur ortamına herkesin saygı duyması gerektiğini vurgulayan Konaç, şunları kaydetti:
     Yasal sürecin usulüne uygun tamamlanmasını beklemek noktasında özverili ve biraz daha özenli davranılması gerekiyor. Hiç kimsenin bir başka kaygıyla, ideolojik tavırla, yandaşlıkla ideolojik bir tavrın silahtarlığını yapmasına gönlümüz razı değildir. Türkiyede başörtüsüyle ilgili oluşan uzlaşmanın bozulmasına sebep olacak her türlü tavrı kınıyorum, tasvip etmiyorum. Bu olayın adalet duygularını teskin edecek şekilde sonuçlanmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail İçer
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Kayseri Barosu Başkanı Konaç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER