Kayseri Büyükşehir Belediyesinden şehit ailesine ev

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden şehit ailesine ev -Başkan Mehmet Özhaseki: -Dün sağ-sol diye bizi durdurmak istediler, Sünni-Alevi diye kırdırmak istediler, bugün ise başka türlü bir hesap bulup bizi yine birbirimize kırdırmak i


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayında Hakkarinin Şemdinli ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bekir Yeşilyurtun ailesine ev hediye etti.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, şehit Piyade Uzman Çavuş Bekir Yeşilyurtun baba ocağı Felahiye ilçesine bağlı Kuruhöyük köyünde yemek verdi.
     Yemeğe, Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, belediye yetkilileri ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı.
     Programda, Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.
     Mehmet Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, üzerinde yaşadığımız toprakların dünyanın en eski yerleşim yeri olduğunu belirterek, Onlarca kavim gelmiş bu topraklara, onlarca medeniyet kurulmuş, bin yıldır da biz Türkler varız. Biz burayı sevdik, vatan ettik. Vatan etmenin bedelini de her dönem acı bir şekilde ödüyoruz dedi.
     Türklerin bayrağının göndere çekilebilmesi, ezanın okunabilmesi ve millet olabilmek için çok fazla bedel ödediğini dile getiren Özhaseki, ödenen bedellerin ve verilen şehitlerin içimizdeki hainlerden kaynaklandığını kaydetti.
     Özhaseki, herkesin ailesinde bir şehidin bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Hür bir şekilde bu topraklarda yaşıyoruz fakat üzerimize oynanan oyunlar bitmiyor. Dün sağ-sol diye bizi durdurmak istediler, Sünni-Alevi diye kırdırmak istediler, bugün ise başka türlü bir hesap bulup bizi yine birbirimize kırdırmak istiyorlar. İnşallah bu oyunlara gelmeyiz. Bu yangın söner inşallah. Bu gelen şehit, inşallah son şehidimiz olur. Bu yavrular, gencecik bedenler toprağa düşmez inşallah. Cenab-ı Haktan dileğimiz budur. Ama sabırla, metanetle önümüze bakacağız. Birbirimize sahip çıkacağız. Eğer birimizin şehidi varsa, birimizin ciğeri yandıysa onu yalnız bırakmayacağız. Gelip acısına ortak olacağız. Gecesinde gündüzünde beraber olacağız, şehidimizin ailesine değer vereceğiz ki onlar da bir evladım gitti ama binlerce kardeş geldi bana diye avunabilsin. Allah bizi birbirimizden ayırmasın, birliğimize, dirliğimize göz dikenlere fırsat vermesin, güvenlik güçlerimize de Cenab-ı Hak kolaylıklar versin, güç-kuvvet versin, burunlarını dahi kanatmasın. Biz bu vesile ile kardeşimize başsağlığı dilemek için geldik. Allah rahmet eylesin. Allah öbür tarafta bize şefaatçi etsin. Şehidimizin ailesine de sabırlar diliyorum.
     Başkan Özhaseki daha sonra şehidin babası Ali Yeşilyurta Beyazşehir TOKİ bölgesindeki evin anahtarını ve tapu tahsis belgesini teslim etti.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseri Büyükşehir Belediyesinden şehit ailesine ev Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER