Kayseri Şeker Fabrikasından Almanyaya ihracat

Kayseri Şeker Fabrikasından Almanyaya ihracat


KAYSERİ (A.A) - Almanyanın önemli çikolata ve meyve suyu üreticilerinden CK Grup, Kayseri Şeker Fabrikasından şeker ithal etmeye başladı.
     Fabrikadan yapılan açıklamaya göre, Londra merkezli Dünya Şeker Borsası fiyatlarının üstünde bir rakamla satışı yapılan şekerin ilk sevkıyatına başlandı.
     Dünya Şeker Borsasında tonu 548 dolar seviyelerinde olan şeker için Kayseri Şeker Fabrikası ile nakliye dahil 710 avrodan anlaşma sağlanırken, şeker talebinin yıl içerisinde artarak süreceği belirtildi.
     C kotası dahilinde satışı gerçekleştirilen şeker ile birlikte Kayseri Şeker Fabrikası tarihinde ilk kez bir Avrupa Birliği üyesi ülkeye şeker ihracatı yapmış oldu.
     Açıklamada, CK Grup sahiplerinden Dr. Christian Künzerin şu görüşlerine de yer verildi:
     Kayseri Şeker Fabrikası, Türkiyede potansiyeline en çok güvendiğimiz şeker üreticisidir. Sektördeki üretimin yüzde 4ünü karşılayan şirketimizin hem sıvı şeker üretimindeki şeker ihtiyacını karşılamak hem de ileriye dönük sizlerle çalışmaktan mutluluk duyacağız. Bizler inanıyoruz ki, CK Grup ile Kayseri Şeker Fabrikası ileride çok güçlü bir kardeşlik bağı ile çalışacaktır.
     Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da tercih edilebilir olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseri Şeker Fabrikasından Almanyaya ihracat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER