Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev:

Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev: Anadolu Ajansının Kazakistanda da bölge müdürlüğü açmasını istiyoruz


DENİZLİ (A.A) - Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Anadolu Ajansının Kazakistanda da bölge müdürlüğü açmasını istiyoruz dedi.
     Tüymebayev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansının (AA) son senelerde çok aktif bir habercilik sergilediğini belirterek, AAnın Türk dünyasındaki gelişmeleri dünyaya duyurmak için çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
     Orta Asya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerde de iş adamlarının ne kadar çok bilgiye sahip olursa bölgenin öneminin o kadar artacağına kaydeden Tüymebayev, şöyle konuştu:
     Anadolu Ajansının çalışmalarını çok yakından takip ediyorum. Anadolu Ajansının Kazakistanda da bölge müdürlüğü açmasını istiyoruz. Biz bir çok yere gidip kendimizi, imkanlarımızı, yaşanan gelişmeleri anlatmaya çalışıyoruz ama Anadolu Ajansı ile ülkemizdeki gelişmeleri duyurma imkanı bulursak, önemli bir bu boşluk dolacak ve biz bundan minnettar kalacağız.
     Tüymebayev, Kazakistan ve çevresindeki ülkelerde bir çok etkinliklerin yapıldığını, yeni yeni şirketlerin açıldığını dile getirerek, Bu yüzden ajansın, özellikle Kazakistanda da mutlaka bir bölge müdürlüğü açması, bizde de yerini alması lazım dedi.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER