Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Konsolosluğu açıldı

Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Konsolosluğu açıldı -Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev: -Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin 20. yılı kutlanıyor. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin hacmi 4 milyar dolar. Hedefimiz


ANTALYA (A.A) - Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Konsolosluğu, düzenlenen törenle açıldı.
     Açılış törenine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kazakistan Antalya Konsolosu Baurzhan Abdrakhmanov, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan, Kazakistanlı ve Türk işadamları ile davetliler katıldı.
     Törende konuşan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalyada 30un üzerinde fahri konsolosluk bulunduğunu belirterek, 4üncü konsolosluğun ise açılışına katılmanın ve bayrağını göndere çekmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Kazakistan Konsolosluğunun iki ülke arasındaki gidiş gelişleri artırmada etkili olacağına inandığını vurgulayan Altıparmak, Kazakistanı merak eden Türk vatandaşlarının sayısı milyonlarca. Açılışı yapılan konsolosluk büyük bir başlangıç. Tek millet, iki devletin kaderleri de ortaklık arz ediyor. Birinin gücü, diğerinin de gücü dedi.
     Ekonomide, sağlıkta, turizmde birinin başarısının diğerini yukarı çekeceğini vurgulayan Altıparmak, Müttefikler vardır, dostlar vardır. Bunun ayrımında olacak insanlarız. Kazakistan bizim müttefikimiz değil, dostumuzdur. İyi günlerimizde beraber olacağız, ama kötü günlerimizde de birbirimize bakacağız. Türk insanının da gönlünde Kazakistan olacaktır diye konuştu.
     Törende Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Kazakistan geleneklerine göre Vali Altıparmaka Kazak kaftanı giydirdi. Vali Altıparmak, Kazaklara benzetildiğini ve zaman zaman karşılaştığı turistlerin Siz Kazak mısınız- şeklinde kendisine sorular yönelttiğini kaydetti.
     Hediye edilen Kazak kaftanını almaktan onur duyduğunu dile getiren Altıparmak, iki ülke insanının dostluğunun ilerlemesi ve gelişmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.
    
     -Ülkeler arasında daha başaracağımız çok işlerimiz var-
    
     Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev de konuşmasında, Kazakistanda Antalyanın çok iyi bilindiğini söyledi. Tüymebayev, her geçen yıl Türkiyeye gelen Kazakistanlı turist sayısında artış yaşandığını, bu yıl 300 bini aşan turist sayısı kaydedildiğini belirtti.
     Antalyada konsolosluk faaliyetinin gerçekleşmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Büyükelçi Tüymebayev, şunları kaydetti:
     Kazakistana seyahat edecekler, artık Antalyada işlemlerini yapabilecekler. Konsolosluk, ülkeler arası ekonomik ve turizm alanındaki işbirliklerine katkı sağlayacak. Kültürel anlamda da ilişkilerimiz devam edecek. Bu ilişkileri geliştirecek çalışmalara ağırlık vereceğiz. Türkiye-Kazakistan ilişkilerin 20. yılı kutlanıyor. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin hacmi 4 milyar dolar. Hedefimiz ticaret hacmini 15-20 milyar dolara ulaştırmak. Ülkeler arasında daha başaracağımız çok işlerimiz var.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Konsolosluğu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER