KBÜden, KARDEMİR yöneticilerine onursal doktora

KBÜden, KARDEMİR yöneticilerine onursal doktora -KBÜ tarafından KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Yardımcısı Kamil Güleç ve Genel Müdür Fadıl Demirele onursal doktora verildi -KARDEMİR Genel Müdürü Demirel:


KARABÜK (A.A) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel, Karabükte, Türkiyenin en büyük sorunlarına çare arıyoruz dedi.
     Karabük Üniversitesinin(KBÜ), 5. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, üniversitenin konferans salonunda düzenlenen törende, üniversite ve Karabükün kalkınmasına yaptıkları katkı, üniversite sanayi iş birliğine verdikleri desteklerden dolayı KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Yardımcısı Kamil Güleç ve Genel Müdür Fadıl Demirele onursal doktora verildi.
     KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal törende, KARDEMİRin üniversitelerinin kurulmasından bu güne geçen süreçte çok büyük desteklerde bulunduğunu ve her zaman üniversite-sanayi iş birliğinde katkı gördüklerini belirtti.
     KARDEMİR yönetimine ve çalışanlarına ne kadar teşekkür etseler az olacağını vurgulayan Uysal, Bu yıl 5. yılımızı kutluyoruz. Üniversitemiz bu 5 yıl içinde büyümede ve gelişmede kendi yaşıtlarına fark atmış ve bir çok köklü üniversiteyi de geride bırakmıştır. Üniversitemizin dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemesinde Karabüklülerin ve KARDEMİRin büyük payı vardır. Bu nedenle KARDEMİR yönetimini senatomuz onursal doktora ile ödüllendirmeye karar vermiştir diye konuştu.
     KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel de bu doktora ile kendilerine üniversitenin çok büyük ve ağır bir görev yüklediğini belirterek, bu görevi onurla aldıklarını ve gururla taşıyacaklarını söyledi.
     Bu yükü taşımanın kolay olmadığını bildiklerini vurgulayan Demirel, şöyle konuştu:
     Bize çok ağır bir sorumluluk yüklendi. Bu yükün altına girip taşımak kolay değil. Bunu taşımaya büyüklerim ve kendim adına söz veriyorum. Ünversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneğini kentimizde sergiliyoruz diye düşünüyorum. Bu birliktelikten çok faydalı işler çıktı. İnşallah bundan sora çok daha fazlası olacak. 2023 yılı Türkiye hedeflerİne baktığımızda, ülkemizin 2. ve 3. sıradaki en büyük sorunu, para kazandıran AR-GEler ve yetişmiş insan gücü idi. Bizim üniversite-sanayi iş birliğinden doğan birlikteliğimizde hocalarımız fabrikamıza gelerek para kazandıran yenilikler üzerine çalışıyor. Bu çalışmanın sonucunda da yetişmiş insanlar çıkıyor. Karabükte, Türkiyenin en büyük sorunlarına çare arıyoruz. Biz üniversite-sanayi işbirliğinin sonunda karlı çıkacağız.
     Karabük Valisi İzzetin Küçük, üniversite-sanayi iş birliğinin günümüz dünyasında çok önemli olduğunu, Karabükün bunu yakalamış olmasının verdiği mutluluğu yaşadıklarının altını çizerek, bu birlikteliğin ilerleyen yıllarda sadece Karabüke değil bölgeye ve ülkeye büyük faydalar sağlayacağını kaydetti.
     Törene, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, KARDEMİR çalışanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
     (AOL-SÖ-JM)
<< Önceki Haber KBÜden, KARDEMİR yöneticilerine onursal doktora Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER