KBÜ Rektörü Uysal:

KBÜ Rektörü Uysal: -Bugünkü teknolojimizde artık fosil yakıtlar tükeniyor, alternatif yakıtların, enerjilerin kullanılması kaçınılmaz oluyor


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Bugünkü teknolojimizde artık fosil yakıtlar tükeniyor, alternatif yakıtların, enerjilerin, kullanılması kaçınılmaz oluyor dedi.
     Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenilenebilir Enerji Teknisyenleri Yetiştirme projesi çalışmalarının sürdürüldüğünü bu projeye çok önem verdiklerini söyledi.
     Projeyi Fransa, İtalya ve Portekiz gibi ülkelerden ortaklarıyla yürüttüklerini ifade eden Uysal, şunları kaydetti:
     Proje ortaklarımız ülkelerinden üniversitemize geliyor ve sürekli çalışmalar yapıyoruz. Dünyadaki bütün mücadelelerin, savaşların enerji üzerine yapıldığı günümüzde, bir millet alternatif enerjileri kullanamazsa o milletin mücadele etmesi çok zordur. Bugünkü teknolojimizde artık fosil yakıtlar tükeniyor, alternatif yakıtların, enerjilerin kullanılması kaçınılmaz oluyor. Dünyada söz sahibi olmak istiyorsanız teknolojiye yatırım yapmanız gerekiyor. Bu yatırımları yaparken bu konuda uzman kişilere duyulan ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. Proje kapsamında verilen eğitimin sonunda başarılı olan katılımcılara AB ülkelerinde geçerli olacak olan sertifika verilecektir. İki yıl gibi bir sürede gerçekleşecek olan projede emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber KBÜ Rektörü Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER