Kebanda Eğitimli Gençler, Huzurlu Gelecek Projesi

Kebanda Eğitimli Gençler, Huzurlu Gelecek Projesi başladı


ELAZIĞ (A.A) - Keban Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan Eğitimli Gençler, Huzurlu Gelecek Projesi başladı.
     Proje koordinatörü Recep Kerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerinin, hayırsever vatandaşların maddi desteğiyle ekonomik durumları iyi olmayan ailelerin çocuklarının eğitimi için faaliyet yürüttüğünü söyledi.
     Derneklerinin, bölgenin gelişmişlik ve gelir seviyesi sıralamasındaki konumunu göz önüne alarak, terör olayları da dikkate alındığında bölge gençliğinin eğitim seviyesinin artırılmasının ülke yarınları açısından son derece önemli olduğu bilinciyle faaliyetlerini yürüttüğünü anlatan Kerem, bu doğrultuda SODES kapsamında hazırladıkları Eğitimli Gençler, Huzurlu Gelecek Projesini uygulamaya koyduklarını ifade etti.
     Kerem, proje hakkında şu bilgileri verdi:
     Projemiz dahilinde belirlenecek 40 öğrencimize derneğimizin yurt binasında 8 ay boyunca akşam 1,5 saat olmak üzere 256 saat etütle ders verilecek. Etüt uygulamaları için, dersler için yardımcı kitaplar, yardımcı eğitim malzemesi temin edilecek ve öğrencilerin istifadesi için mini kütüphane oluşturulacak. Bu bağlamda kitap okuma faaliyetleri yapılacak. Konusunda uzman eğitimcilerimizle öğrencilerimize rehberlik faaliyetinde bulunulacak, öğrencilerimizin sokakta başıboş olarak dolaşmalarına engel olunarak, okuldaki derslerinde başarı sağlamalarına katkıda bulunulacaktır. Öğrencilerimize, kişisel gelişim uzmanlarınca verilecek seminerler ve hazırlanan gezi programlarıyla öğrenci motivasyonunu en üst seviyeye çıkarılacaktır.
    
     Muhabir: Pir Hasan Doğan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kebanda Eğitimli Gençler, Huzurlu Gelecek Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER