Keldani cemaati temsilcilerinden İzmirin EXPO adaylığına

Keldani cemaati temsilcilerinden İzmirin EXPO adaylığına destek


İZMİR (A.A) - Türkiyeden ayrılıp Fransaya giden ve yerleşen Keldani cemaatinin ruhani lideri Pere Michael Dumand önderliğindeki heyet, İzmirin EXPO 2020 adaylığına destek verdi.
     Kente konuk olan 74 kişilik heyet, Konakta tarihi ve turistik mekanları, Kemeraltı Çarşısını, Selçuk, Efes ve Meryemana Evini ziyaret etti, kendilerini davet eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile bir araya geldi.
     Dumand, ziyarette yaptığı açıklamada, öncelikle çok sevdikleri İzmire EXPO yarışında başarılar diledi ve "Kazanmanız bizi mutlu eder, İzmire çok yakışır" dedi.
     Keldani aşiretinin 100 kadar mensubunun Güneydoğu illerinden göç ederek Fransaya yerleştiğini ifade eden Dumand, "O zamanlar İzmirden aldığım taşları Fransadaki Keldani Katolik Kilisesine yerleştirdik. Sevgi bağımız oluştu. İzmirin merkezi Konakta yaşayan halk, böyle bir başkana sahip olduğu için çok şanslı. Size misafirperverliğinizden dolayı grubum ve şahsım adına canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Tartan da Türkiyeden göçen kardeşlerini yeniden görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, "Onların memleket hasretlerini bir nebze olsun giderebildiysek ne mutlu bize" dedi.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Keldani cemaati temsilcilerinden İzmirin EXPO adaylığına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER