Kelkitte Dünya Kadınlar Günü kutlandı

Kelkitte Dünya Kadınlar Günü kutlandı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Kelkit Kadın Öncüler Derneğince Dünya Kadınlar Günü kutlama programı düzenlendi.
     Çalışan kadınların isteği üzerine Belediye Kültür Salonunda bugün yapılan programa, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı Yasin Kayabaşı, ilçe Emniyet Müdürü Dursun Şenel ve kadınlar katıldı.
     Kaymakam Gazel, yaptığı konuşmada, Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, Devlet olarak sizlerin yanınızda olacağız, yeter ki haklı olduğunuzda susmayın, konuşun. Gerek devletimiz gerek Bakanımız Fatma Şahin gerekse kolluk kuvvetlerimiz kadına şiddet olmasın diye gereken hassasiyeti gösteriyor. Ben Kelkit Kaymakamı olarak sizlerin özgürlüğü için her zaman, iyi gününüzde, kötü gününüzde yanınızda olacağım dedi.
     Belediye Başkanı Duran da kadınların hakkının ödenemeyeceğini belirterek, Bizim geleneğimize göre kadın erkekle yan yanadır. Çalışan kadınların, ev kadınlarının işi gerçekten zor. Kelkit Belediyesi olarak siz kadınların ne sorunları olursa olsun, her zaman yanınızdayız, ne sorununuz olursa olsun kapımız sizlere açık diye konuştu.
     Dernek Baykanı Emine Gülseven ise dernek olarak kadınlara eşitlik, bağımsızlık, özgürlük getirilmesi, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda mücadele edeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Ertuğrul Demir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kelkitte Dünya Kadınlar Günü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER