Kemerde Aşure yarışması düzenlendi

Kemerde Aşure yarışması düzenlendi -Muharrem ayı dolayısıyla aşure yarışması düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Kemerde Muharrem ayı dolayısıyla aşure yarışması düzenlendi.
     Aşure yarışmasına Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, Kemer İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Veysi Aparı, okul idarecileri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
     Velilerin yarışmacı olduğu programda aşure yapıldı. Şenlik havasında geçen yarışmada okul bahçesine kurulan kazanlarda öğrencilere aşure dağıtıldı. Okul Müdürü Yusuf Karakaya, birinci olan aşureden protokole ikram etti.
     Başkan Üras, burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin her zamankinden daha fazla barışa ve sevgiye ihtiyacı olduğunu belirterek, milli ve manevi değerlere sahip çıkmak gerektiğini ve bu tür etkinlikler sayesinde halkın birbirleriyle daha da kaynaştığını söyledi.
     Üras, Çünkü bizler aynı toplumun, coğrafyanın, şehrin içerisinde yaşıyoruz. Hep şuna inanıyoruz, demokrasilerde kafa sayısı kadar düşünce, yürek sayısı kadar sevgi vardır. Biz herkesi seviyoruz. Hiçbir ayrıma tabi tutmadan seviyoruz dedi.
     Genelde annelerin yarıştığı Nilüfer Büyükkapucu birinci, Dilan Uçak ikinci, Gülten Ayarslan üçüncü, Ebru Derme dördüncü, İsmail Dursun da beşinci oldu.
    
     -Taraftar gruplarından ziyaret-
    
     Medikal Park Antalyaspor taraftar gruplarından Grup 1966 (ASTDER) üyeleri, Yusuf Ürası makamında ziyaret etti.
     Antalyasporun özellikle son haftalarda gösterdiği başarının tüm Antalyalıları mutlu ettiğini dile getiren Üras, Antalya, futbol kültürüne sahip, bu alanda lokomotif bir kent. Antalyasporumuzun futboldaki hak ettiği başarısının her zaman süreceği inancındayım. Sayın Mehmet Özdileke, kulüp başkanına ve diğer yönetici ve futbolculara teşekkür ediyorum dedi.
    
     -Öğretmenler Gününü kutladı-
    
     Yusuf Üras, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, öğretmenliğin en kutsal mesleklerden olduğunu vurguladı.
     İstiklal mücadelesinin ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının istikbal mücadelesini başlattığını ifade eden Üras, bu mücadelenin en önemli mensupları olarak da eğitim camiasının cefakar ve vefakar çalışanları öğretmenleri göstertiğini dile getirdi.
     Üras, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kemerde Aşure yarışması düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER