KEMİAD Başkanı Kılıç:

KEMİAD Başkanı Kılıç: -Türk turizmi, bölgemizde ortaya çıkacak istenmeyen sıcak gelişmeler yaşanırsa kısa ve orta vadede telafisi çok ciddi sorunlarla karşı karşıya gelecektir


ANTALYA (A.A) - Kemer Turizm ve İşadamları Derneği (KEMİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nail Kılıç, Türk turizmi, bölgemizde ortaya çıkacak istenmeyen sıcak gelişmeler yaşanırsa kısa ve orta vadede telafisi çok ciddi sorunlarla karşı karşıya gelecektir dedi.
     KEMİAD Başkanı Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde Suriyede yaşanan gelişmelerin turizmciler tarafından endişeyle izlendiğini ifade etti. Ülkenin genel menfaatlerinin herşeyin önünde geldiğine dikkati çeken Ali Nail Kılıç, yıllardır sürdürülen rasyonel diplomasi sayesinde Türkiyenin bir çok ülke insanı için sığınılacak liman olduğunu vurguladı.
     İsrailli, Filistinli, İranlı turistlerin Türkiyede aynı otellerde tatil yaptığına işaret eden Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Türkiye onlar için adeta bir sığınak. Biz turizmciler için özlenen manzara budur. Ciddi sıkıntılar içinde bulunan Türk turizmi, bölgemizde ortaya çıkacak istenmeyen sıcak gelişmeler yaşanırsa kısa ve orta vadede telafisi çok ciddi sorunlarla karşı karşıya gelecektir. Komşu ülkelerde yaşanan demokrasi ve insan hakları sorunları bizler için asla bir savaş sebebi olmamalıdır. Diplomasi dışında çözümlerin bedelini en ağır şekilde ödeyecek olan turizm temsilcileri olarak herkesi sağduyu ve aklıselime davet ediyoruz.
     Kılıç, sektör temsilcilerinden turizm sektörüne reaksiyonlardan kaçınmalarını istedi.
    
     -KEMİADta yeni yapılanma-
    
     KEMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nail Kılıç, sezon çalışmaları kapsamında yaptıkları yeni düzenlemeyle gelecek dönemde yapılacak projelerin planlaması, koordinasyon ve organizasyonlarını yürütmek üzere genel koordinatörlük görevine Şahin Bilgi, derneğin basın işleri sorumluluğuna da Fikri Cinokurun getirildiğini bildirdi.
     Kılıç, açıklamasında, Şahin Bilgi Kemerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü yaptığı dönemde hem kendi mesleğiyle ilgili olarak hem de ortak sivil toplum projeleriyle başarılı projelere imza atmıştı. Fikri Cinokurun ise yıllarca sürdürdüğü Anadolu Ajansı görevi ve diğer gazetecilik çalışmalarıyla derneğimize katkı yapacağına inancımız sonsuzdur dedi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber KEMİAD Başkanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER