Adıyaman Halk Eğitim Müdürü Kurkut:

Adıyaman Halk Eğitim Müdürü Kurkut: -1 yılda 640 adet kursu hayata geçirdik


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Halk Eğitim Müdürü Ramazan Kurkut, 1 yılda 640 adet kursu hayata geçirdiklerini söyledi.
     Kurkut, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi olarak 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında toplamda 640 kurs açtıklarını ve bu rakamın batı illerine göre çok iyi bir gelişme olduğunu belirtti.
     Açılan kurslarda genel olarak ev hanımlarına yönelik açılan kurslar olduğunu ifade eden Kurkut, şu bilgileri verdi:
     Bu kurslarımızın bir kısmı genel kurslar olmak üzere büyük çoğuluğu meslek edindirmeye yöneliktir. Mesleki kurslarımız daha çok ev hanımlarına yöneliktir. Bu kursların büyük bir kısmı mahalle aralarında usta öğreticilerinin temin ettiği yerlerde olmaktadır. Gelişen illere bakıldığında bu tür kurslar kamu kurumlarında yapılmaktadır.
     İnşallah önümüzdeki yollarda biz de de böyle olacaktır. Bu daha verimli olacaktır. Biz özellikle bu yıl mahalle aralarında yapılan kurslarda üretilen ürünlerini buralarda sergiledik. Kursiyerlerimiz ve usta öğreticilerimiz kendi ürünlerini mahalleliye tanıttılar. Yapılan çalışmalarda özellikle yurt dışından gelen konuklar çalışmalarımızı çok takdir ettiler. Önümüzde yıl daha planlı bir çalışma ile vatandaşlarımıza daha verimli olacağız.
     Yaz kurslarının da devam ettiğini dile getiren Kurkut, 5 okulda yaz çalışmalarının olduğununu kaydederek, Genel kurslarımız arasında sportif çalışmalarımıza katılan sporcular il dışındaki yarışmalarda önemli dereceler elde ediyorlar. Bu başarılarda bizi oldukça gururlandırıyordedi.
     Kurkut, vatandaşlara kurslara katılım konusunda çağrıda bulunarak, bunların iyi değerlendirilerek, hem Adıyamanın gelişmesine hem de kendilerinin gelişmelerini gerektiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyaman Halk Eğitim Müdürü Kurkut: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER