Kendileri kurtuldu, akılları yakınlarında

Kendileri kurtuldu, akılları yakınlarında -Ülkelerinde ordu birliklerinin bombardımanından sağ kurtulup aileleriyle Türkiyeye gelen Suriyeliler, gözaltındaki yakınlarının yaşamından endişeli -Maha Ramazan: Askerler 3 ay önce bab


ŞANLIURFA (A.A) - Eşber Ayaydın - Ülkelerinde, ordu birliklerinin bombardımanından sağ kurtulup ailesiyle Türkiyeye gelen Suriyeliler, gözaltındaki yakınlarının yaşamından endişeli.
     Haseke kentinde yaşanan çatışmaların artması üzerine 2 ay önce Şanlıurfaya gelen ve ailesiyle kiraladıkları evde yaşamını sürdüren Kahraman İbrahim el-Ali, AA muhabirine, ülkesinde çatışmalardan önce inşaatlarda işçi olarak çalıştığını ayrıca düğünlerde org çaldığını söyledi.
     Son iki yılda büyük tehlikeler atlattıklarını, yaşadıkları kentin bombaların hedefi olduğunu aktaran el-Ali, Oradaki bombardımanın ardından başımıza bir şey gelmesin diye çocuklarımı ve kız kardeşlerimi alarak buraya geldim. Babam ve erkek kardeşlerim orada kaldı. Evimiz yıkılmadı ama biz her ihtimale karşı buraya geldik. Orada şu anda savaş yok ama yiyecek ekmek ve içecek su da yok diye konuştu.
    
     -Babam ve kardeşimi askerler götürdü-
    
     Hayatlarını kurtarmak için eşi ve çocuklarıyla Türkiyeye sığındıklarını anlatan Maha Ramazan da, Şamda askerler tarafından gözaltına alınan yakınlarıyla ilgili gelişmeleri ağlayarak anlattı.
     Ordu birliklerinin babası ve ağabeyini gözaltına aldığını, şu anda Şamda bulunan ailesinin diğer fertlerinden haber alamadığını ifade eden Ramazan, şunları kaydetti:
     Annem ve bazı kardeşlerim Şamda kaldı. Onlardan haber alamamak çok kötü. İçim içimi yiyor. Askerler 3 ay önce babamı ve ağabeyimi götürdü, akıbetlerinden haberdar değiliz. Öldüler mi, yaşıyorlar mı bilmiyoruz. Onlar iyi olsa biz de iyi oluruz. Bu hale düşmemize sebep olanları Allaha havale ediyorum. Yakınlarımızın hayatından endişe ederek beklemek çok zor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.
     Sığınmacılardan Kafiye Halil Bedran ise ülkelerinde can güvenliği bulunmadığı için kaçmak zorunda kaldıklarını ifade etti.
     İstedikleri gibi adam kaçırmaya başladılar. Durumlar kötüye gidince biz de Türkiyeye geldik diyen Bedran, günlerini Şanlıurfada kalan Suriyelilerle geçirdiklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kendileri kurtuldu, akılları yakınlarında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER