Kent Ekonomileri Forumu

Kent Ekonomileri Forumu -AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen forum Antalyada da gerçekleştirildi -AK Parti İl Başkanı Köse: -"Antalyayı ekonomisiyle bir marka şehir haline getirmek mecburiyetindeyiz


ANTALYA (A.A) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen Kent Ekonomileri Forumu, Antalyada da yapıldı.
     Rixos Downtown Otelde düzenlenen foruma, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türelin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve bazı belediye başkanları katıldı.
     AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, yaptığı konuşmada, geçen günlerde Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının yaptığı çalışmanın bir benzerini gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmada Antalyanın marka değerin yükseltecek vizyon projeleri ortaya koymayı hedeflediklerini bildirdi. Köse, "Bugün burada yaptığımız çalışma, siyasi bir çalışma değil. Her dünya görüşünden insan var burada. Farklı partilere oy verebilirsiniz, farklı yaklaşımlarınız olabilir ama ortak özelliğiniz bu kente dair bir sevdanızın olması. Onun için bugün buradasınız" dedi.
     Katılımcıları belirlerken siyasi kaygı taşımadan her kesime davet gönderdiklerini, bu kapsamda CHP ve MHP il başkanlarının da foruma davet edildiğini ifade eden Köse, ancak bu isimlerin mazeret bildirerek çalışmada yer alamadıklarını belirtti. Çalışma kapsamında ortaya çıkacak fikirleri önemsediklerini dile getiren Köse, çalışmada yer alan sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve Antalya ekonomisine yön veren isimlerin ortaya koyacağı projelerin Antalyaya dünya kenti olma yolunda yön vereceğini söyledi.
     Köse, "Antalyayı büyütmek, kalkındırmak ve çocuklarımızın geleceğini teminat altına almak gibi bir görevimiz var. Antalyanın lobisini kuvvetlendirmek zorundayız. Antalyayı ekonomisiyle bir marka şehir haline getirmek mecburiyetindeyiz. Antalyanın bir dünya kenti olma yolunda bu çalışma inşallah bir zemin hazırlar" diye konuştu.
    
     -"Kent ekonomileri canlanacak"-
    
     Forum moderatörü Prof. Dr. Murat Dulupçu da düzenlenen forumlarla illerin nasıl kalkındırılabileceğinin tartışıldığını kaydetti. Ticaret odaları, il özel idareleri ve üniversitelerin stratejik planlar hazırladıklarını ifade eden Dulupçu, düzenlenen forumların kent ekonomilerinin canlandırılması noktasına katkı sağlayacağını anlattı. Türkiyenin 2023 yılı ekonomik beklentilerine dikkati çeken Dulupçu, bu hedeflere ulaşmada kent ekonomilerinin önemine işaret etti.
     Dulupçu, "Bizde makro ekonomi anlayışı mevcut. Makro boyutta bunu tartışırken hep yükü başkasına atıyorduk ama bir kenti var eden, o kentte yaşayan insanlar" dedi.
     Forumun kentlerde yaşayan insanların görüşlerini karar alıcılara aktarma noktasında önem taşıdığını vurgulayan Dulupçu, Türkiyenin 81 ilinden çıkan görüşlerin ulusal kent ekonomisi stratejisi halini alabileceğini söyledi.
     Konuşmaların ardından 7şer kişilik gruplara ayrılan katılımcılar, kendilerine yöneltilen 6 soruyu cevapladılar. Masalardan toplanan öneriler arasından katılımcıların oylarıyla seçilecek 3 projenin, karar alıcı mercilere aktarılacağı bildirildi.
     Grup çalışmalarında katılımcılara, "Kent için uzun vadeli vizyonunuz nedir-", "Kentin vizyonuna erişmesi için başarmasını düşündüğünüz en önemli hedefler nelerdir ve uygulanmasını uygun gördüğünüz 3 vizyoner projeniz nelerdir-", "Ketin vizyonuna uygun belirlenen alanlarda kentin rekabet gücü ve pazarlama kabiliyeti ne durumdadır- Bunların vizyona uygun geliştirilebilmesi için neler yapılmalıdır-", "Kentin vizyonuna uygun insan kaynağını geliştirmek için yapılması gereken çalışmalar nelerdir-" ve "Kentin OSB, teknokent gibi örgütlenmeler ile üniversite ve araştırma merkezlerinin halihazırdaki ekonomik katkılarının uzun vadeli vizyoner projelere uyumlu hale getirilebilmesi için neler yapılmalıdır-" soruları yöneltildi.
     Forumdan elde edilen sonuçların 3 gün içinde kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kent Ekonomileri Forumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER