Kent Konseyi Tüketici Hakları Çalışma Grubu

Kent Konseyi Tüketici Hakları Çalışma Grubu Başkanı Büyüknohutçu: -Tüketicilerin dilekçelerle bankalara başvurmaları için örnek dilekçeler hazırlayacağız


ANTALYA (A.A) - Kent Konseyi Tüketici Hakları Çalışma Grubunun bankaların çeşitli adlar altında tüketiciden aldığı paralara itiraz edilebilmesi için örnek dilekçe metinleri hazırladığı bildirildi.
     Kent Konseyi Tüketici Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede yıllardır gündemden düşmeyen ve tüketicilerin öncelikli sorunlarından biri haline gelmeye başlayan, bankaların çeşitli adlar altında aldıkları ücretleri görüştüğünü belirtti.
     Tüketicileri bu konuda bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlerin yanı sıra, sorunun köklü çözümü için gereken yasal düzenlemelerin yapılabilmesi için bir takım çalışmalar yapma kararı aldıklarını bildiren Büyüknohutçu, bunun için önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri toplantıya milletvekillerini de davet edeceklerini, katılımın gerçekleşmemesi durumunda ise hazırlanacak dosyanın TBMMde grubu bulunan partilere ve Meclis Başkanına elden sunulacağını kaydetti.
     Konuyu iki farklı açıdan değerlendirdiklerini anlatan Büyüknohutçu, şunları kaydetti:
     Sorun sadece tüketicilerin ferdi itiraz başvurularıyla çözümlenemez. Bataklığı kurutmak gerekiyor ve bunun için de bir takım yasal düzenlenmeler gerekiyor. Onun için şimdi iki ayrı çalışma yapıyoruz. Antalyadaki tüketicilerin dilekçelerle bankalara başvurmaları için örnek dilekçeler hazırlayacağız. Her isteyen tüketici, Kent Konseyinden bu dilekçeleri temin edebilecek. Sorunun çözümüne yönelik önerilerimizin dikkate alınması için de çeşitli platformlarda Kent Konseyi olarak sesimizi duyurmaya ve etkili bir kamuoyu oluşturmaya devam edeceğiz.
     Büyüknohutçu, bankaların alınan tepkilere karşın bazı yeni ödemeleri daha uygulamaya koyduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
     Şimdi tüketici kredisi verirken, tüketici hiç farkına varmadan, tüketiciye sormadan işsizlik sigortası yapıyorlar. Kredi verdikleri kişi işsiz kalırsa kredi taksitlerini sigortadan alabilmek için. Bunu tüketiciye hissetmiyor bile. Bir yığın evrakla birlikte farkına varmadan bunu da imzalıyor. Bunun karşılığında tüketici sigorta primini ödüyor. Banka kendi riskini sigorta ettiriyor, bunun parasını da tüketiciye ödettiriyor. Oysa, bu poliçe bedelini bankanın ödemesi gerekiyor. Hayat sigortası yaptırıyor bunun da parasını tüketiciden alıyor. Bankalar kredi verirken bununla ilgili riski ortadan kaldırmak için yaptığı sigortalamaların parasını kendi ödemelidir.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kent Konseyi Tüketici Hakları Çalışma Grubu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER