Akkaya termal kaynağında çalışmalar başladı

Akkaya termal kaynağında çalışmalar başladı -Eskipazarda sarp kayalardan çıkan yaklaşık 25 derece sıcaklıktaki Akkaya termal kaynağının turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı -Belediye Başkanı Baş: -Modern anlamda t


KARABÜK (A.A) - Karabükün Eskipazar ilçesinde sarp kayalardan çıkan yaklaşık 25 derece sıcaklıktaki Akkaya termal kaynağının turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.
     Belediye Başkanı Dursun Baş, Akkaya termal kaynağının turizme kazandırılması için İmanlar köyü yakınlarında tesislerin kurulacağını ve yap işlet devret modeli ile burayı ihale ettiklerini söyledi.
     Karbondioksit ile kükürtlü hidrojen bulunan ve yöre halkı tarafından birtakım hastalıklara iyi geldiğine inanılan su kaynağının kısa süre içinde halkın hizmetine sunulacağını vurgulayan Baş, 35 metre yüksekliğindeki travertenler, Pamukkaleyi andırıyor. Modern anlamda tesisler oluşturulduğunda, sağlık turizmi açısından önemli bir alan olacak burası. Şu anda ihaleyi alan özel bir firma proje üzerinde çalışmalar yapıyor. O bölgede her türlü dinlenme, eğlenme, sağlık ve spor alanlarını içeren tesisler yapılacak diye konuştu.
     Baş, çalışmaları belediye olarak yakından takip ettiklerini ve bu projeyi çok önemsediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Akkaya termal kaynağında çalışmalar başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER