Kent tarihçisi Çimrin, Antalya sevdasını anlattı

Kent tarihçisi Çimrin, Antalya sevdasını anlattı


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesinin düzenlediği Gönül Sohbetlerine konuk olan kent tarihçisi Hüseyin Çimrin, Bendeki Antalya sevgisi kelimelerle anlatamayacağım kadar büyüktür dedi.
     Kepez Belediyesinin geleneksel olarak her ay düzenlediği, Başkan Hakan Tütüncünün ev sahipliğini yaptığı Gönül Sohbetlerinin mart ayı konuğu Antalyanın yerel tarihçisi Hüseyin Çimrin oldu. Hüseyin Çimrin, Kepez Kent Ormanı Kanuni Otağında gerçekleşen sohbet programında, Antalya ile ilgili anı ve bilgilerini konuklarla paylaştı.
     Kanunda Burak Akdemir, udda Zehra Özçelik, klasik kemençede Nevra Köroğlu ve neyde Ozan Köroğlunun birbirinden güzel eserleri seslendirerek ayrı bir tat kattıkları sohbetin açılış konuşmasını yapan Başkan Tütüncü, kent tarihi üzerine yapılan araştırmalarla şehir kültürü oluşturulmasına yönelik çalışmaları çok önemsediğini ifade etti. Tütüncü, Atatürkün Antalyaya ilk gelişinin 83. yılında düzenledikleri sohbet programında Çimrini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
     Hüseyin Çimrin ise Çocukluğumdan beri Antalya sevdalısıyım diyerek sözlerine başladı. Çocukken Antalyada denize 29 şelale aktığını anlatan Çimrin, şöyle konuştu:
     Antalyaya bir gemi geldiği zaman tüm halk gemiyi görmek için iskeleye, Tophaneye koşardı. Biz o güzellikler içinde çocukluğumuzu geçirdik. O yıllarda (Bu güzellikleri nasıl tanıtırız-) diye düşünüyor, bir şeyler olmasını bekliyorduk. Coğrafya kitaplarında bile Akdeniz Bölgesi olarak Adana, Mersin illeri geniş bir şekilde anlatılıyor, Antalyaya bir cümlelik yer veriliyordu. 1961 yılında Ruslar, kozmonot Yuri Gagarini uzaya göndermişti. Daha sonra radyolarda uzaydan dünyaya bir parça düşecek ama neresi olduğu bilinmiyor diye bir haber geçti. Ben de ellerimi açarak, (Allahım ne olur bizim Antalya Körfezine düşsün. Hiç olmasa bu sayede Antalyanın ismi duyulsun, bir gazetede çıksın, foto muhabirleri gelsin bu güzellikleri görsün) diye dua ettim. İşte Antalya aşkı bu. Antalya sevgisi çocukluğumdan bu yana devam ediyor. Evimin her yerinde Antalya tarihiyle ilgili belgeler, fotoğraflar mevcut. Bendeki Antalya sevgisi kelimelerle anlatamayacağım kadar büyüktür dedi.
     Hüseyin Çimrin, Atatürkün Antalyaya ilk kez 6 Mart 1930 yılında gelerek 6 gün kaldığını, ikinci gelişinde 36 saat kaldığını ve 1931 yılında da özel bir nedenle Ege Vapuru ile üçüncü kez geldiğini ifade ederek, Atatürk ve İtalyanlarla ilgili yaşanmış olayları anlattı.
     Sohbet programının sonunda, Başkan Tütüncü Erdem Bayazıta ait Sana, Bana, Vatanıma, Memleketimin İnsanlarına Dair adlı şiiri okudu.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kent tarihçisi Çimrin, Antalya sevdasını anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER