Kentsel dönüşüm töreni

Kentsel dönüşüm töreni -Sakaryanın Hendek ilçesindeki 63 dönümlük alanda yapılması planlanan kentsel dönüşüm, Başbakan Erdoğanın video konferansla katıldığı törenle başladı -Sakarya Valisi Büyük: -Bu dönüşümü en güzel şekild


SAKARYA (A.A) - Sakaryanın Hendek ilçesindeki 63 dönümlük alanda yapılması planlanan kentsel dönüşüm, Başbakan Erdoğanın video konferansla katıldığı törenle başladı.
     Kemaliye Mahallesinde düzenlenen törende konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, hükümetin yasa çıkararak uygulamaya başladığı kentsel dönüşüm projelerinin önemini anlatmaya gerek olmadığını belirterek, Türkiyenin afetler açısından hassas bir bölgede bulunduğunu söyledi.
     Büyük, zamanla binaların güvenliliğini yitirdiğini, şehircilik açısından yetersiz kaldığını ve dönüşümün şart olduğunu herkesin bildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Kemaliye Mahallesinde de görülen durum bu. Bu dönüşümü en güzel şekilde yapıp vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamak, şehrimize güzel bir görünüm kazandırmak, hepimizi en sonunda mutlu edecektir. Yasayla çıkmış, hükümetimizin uyguladığı, bizim denetleyeceğimiz bu projeden hiç kimsenin endişesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti, hiç kimsenin hakkına ziyan gelsin istemeyiz, hep beraberce arkasında oluruz. Mutlaka başlangıçta sıkıntılar olur. Psikolojik sebepler, hatıralar vardır.
     Belki yeteri kadar anlaşılamayan durumlar vardır ama yapıp bitirildiği zaman hepimiz bundan mutlu oluruz.
     Hendek ilçesindeki çalışmaların Sakaryada kentsel dönüşüm alanında başlangıç olduğuna dikkati çeken Büyük, projeyi titiz ve dikkatli şekilde yürüteceklerini anlattı.
     Merkezde ve başka ilçelerde de insanların güvenli yapılarda yaşaması için dönüşüm projelerinin hayata geçirileceğini vurgulayan Büyük, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bu konuda Başbakanımız bütün desteğini zaten bu projeyi başlatarak ortaya koydu. Biz de onun emrinde, gösterdiği yolda, devletimizin koyduğu hukuk çerçevesinde bu projeyi de diğer projeleri de inşallah güzellikle tamamlayacağız. İnşallah açılışını da bitirilişini de hep beraberce gerçekleştirmiş oluruz.
     Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde Kemaliye Mahallesinde bulunan yapıların bir kısmında hasar tespit edildiğini kaydederek, güçlendirme yapıldığını, evlerin büyük kısmının da Deprem Yönetmeliğine uygun olmadığını söyledi.
    
     -Başbakan Erdoğan, video konferansla katıldı-
    
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca İstanbul Gaziosmanpaşada düzenlenen kentsel dönüşüm törenine katılan Başbakan Erdoğan, video konferansla Bağcılar, Rize ve Diyarbakırın ardından Hendek ilçesindeki törene bağlandı.
     Video konferans aracılığıyla Başbakan Erdoğan ile görüşen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Türkiyenin 2002de AK Parti ile dönüşmeye başladığını dile getirerek, sıranın şehirlere ve ilçelere geldiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından, birkaç gün önce tahliye edilen 3 bina iş makineleriyle yıkıldı.
     Hendek Belediyesince 63 dönümlük alanda uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 266sı konut, 43ü iş yeri olmak üzere, 309 bina yıkılacak. Kentsel dönüşüm yapılacak alanda sosyal tesisler ve modern konutlar inşa edilecek.
    
     Muhabir: Ahmet Çileci - Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kentsel dönüşüm töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER