Kentsel dönüşümün konut sektörüne etkisi

Kentsel dönüşümün konut sektörüne etkisi -Kınaş Yapı Endüstrisi A.Ş İcra Kurulu Başkanı Kınaş: -Depreme dayanıklı yeni binaların yapılması sektörü canlandıracak


KAYSERİ (A.A) - Kınaş Yapı Endüstrisi A.Ş İcra Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, kentsel dönüşümün konut sektörüne etkisine ilişkin olarak, Depreme dayanıklı yeni binaların yapılması sektörü canlandıracak dedi.
     Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseride yapıldı.
     Toplantıya, KONUTDER Başkanı ve Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Çelik, Dumankaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Kınaş Yapı Endüstrisi A.Ş İcra Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş ile derneğe üye firmalarının yöneticileri katıldı.
     Basına kapalı gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından Hamdi Kınaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, KONUTDERin ilk kez yönetim kurulu toplantısını İstanbulun dışında bir şehirde yaptığını belirterek, konutun devlerini Kayseride ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
     Kınaş, inşaat sektörünün Türkiyenin büyüme hızına paralel olarak geçen yıla oranla bu yıl düşüş yaşadığını ifade ederek, 2013te sektörün daha iyi olacağını düşündüklerini söyledi.
     Konut sektörünün Türkiyede geleceği olduğunu vurgulayan Kınaş, Türkiyede konut ihtiyacı her geçen gün artıyor. Sektörün önü açık. Büyükşehirlerde olduğu kadar olmasa da Kayseride de kentsel dönüşüm olacak. Depreme dayanıklı olmayan binalar bir bir yıkılıyor. Depreme dayanıklı yeni binaların yapılması sektörü canlandıracak diye konuştu.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kentsel dönüşümün konut sektörüne etkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER