Kepezde, bilgi ve kültür yarışması sona

Kepezde, bilgi ve kültür yarışması sona erdi


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince düzenlenen bilgi ve kültür yarışması sona erdi.
     Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde yapılan finalde, 6 lise ve 5 ortaokul, birinci olabilmek için yarıştı. Yarışmada, Nevzat Saygan Levent Saygan Anadolu Lisesi ve Mobil Ortaokulu birinci oldu. Başarılı okullara ödülleri törenle verildi.
     Ödül töreninden önce konuşma yapan Kepez Milli Eğitim Müdür Vekili Ebubekir Tanrıbir, öğrencilerin bilgi düzeyini ölçebilmek ve eksikliklerini tespit edip gidermek amacıyla yarışma düzenlediklerini söyledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de bilgi ve kültür yarışmasıyla unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği yaşattıklarını söyledi.
     Teknoloji ve sınav maratonunun öğrencileri bilgi yarışmalarından uzaklaştırdığını vurgulayan Başkan Tütüncü, Bilgi yarışmaları, münazara yarışmaları öğrencilerimizin eğitimine çok önemli katkılar veren, onların bir takım ruhu içinde çalışmasını sağlayan, aynı zamanda muhakeme güçlerini artıran etkinliklerdir diye konuştu.
     Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Hayatınızın en güzel dönemini sınav koşuşturması içinde geçirmeyin. Hayatınızın en verimli çağlarını, hiçbir ideali olmayan gençler olarak hayatın akışına bırakarak da geçirmeyin. Hayatınızın en güzel yıllarını, büyük hayaller kurarak, geleceğinize ilişkin büyük hedefler oluşturarak ve o hedeflerin peşinden koşarak değerlendirin. Derslerinize iyi çalışın, okuyun, düşünün ve bilgi sahibi olmaya gayret gösterin.
     Başkan Tütüncü, daha sonra, dereceye giren okulların temsilcilerine ödül ve plaketlerini verdi. Yarışmanın birinci ve ikincilerine diz üstü bilgisayar, üçüncülerine MP4 çalar, dördüncü, beşinci ve altıncılara ise kol saati hediye edildi.
     Yarışmanın sonunda Çağlayan Lisesi Müzik Grubu, konser verdi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kepezde, bilgi ve kültür yarışması sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER