Kepezde 23 derslikli okul ve kreş

Kepezde 23 derslikli okul ve kreş yapılacak


ANTALYA (A.A) - Kepez İlçesi Teomanpaşa Mahallesine 23 derslikli ilköğretim okulu ve 150 çocuk kapasiteli kreş yapılacak.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Teomanpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Demiri ziyaret etti. Ziyarette konuşan Tütüncü, iki yıl öncesine kadar yoğun bir gecekondulaşmanın olduğu Teomanpaşa Mahallesinde kat artışına yönelik imar plan tadilatı, tapu tahsisi, yol ve park hizmetleriyle mahalleyi modern bir şehir kimliğine kazandırdıklarını söyledi. Mahalledeki bazı sokakların, kat artışına yönelik imar planı tadilatı dışında kaldığını ifade eden Tütüncü, yeni bir imar planı tadilatı çalışmasıyla bu sokaklarda da kat artışı imkanı tanıdıklarını kaydetti.
     Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mahalleye 23 derslikli ilköğretim okulu ile 150 çocuk kapasiteli kreş yapılacağını bildiren Tütüncü, bakanlık tarafından bütçesi onaylanan okul ve kreşin temelinin bu yıl içerisinde atılacağını söyledi. Kepez Belediye hizmet binasının Teomanpaşa Mahallesinde bulunduğunu anımsatan Tütüncü, mahallenin batısını güzelleştirmek amacıyla hizmet binasının arka bölümündeki atölyeleri kaldıracaklarını ve bu alanı yeşillendireceklerini vurguladı.
     Tütüncü, Antalya Su ve Atıksu İdaresinin kanalizasyon ile doğalgaz çalışmalarının bitmesinden sonra mahalledeki tüm yolları asfalt ve kaldırım ile yenileyeceklerini dile getirdi. Gazi Bulvarında yapılan basketbol sahası ile mahalleli gençlerin ve çocukların, spor alanı ihtiyacını da karşıladıklarını anlatan Tütüncü, Bugüne kadar Teomanpaşa Mahallesinde 3 yeni park, 2 park tadilatı, 4 bin bin metre sıcak asfalt, 5 bin 489 metrekare parke kaldırım hizmeti yapıldı dedi.
    
     -Kepez Belediyesi personeline eğitim semineri düzenledi-
    
     Bu arada Kepez Belediyesi tarafından personeline yönelik Diksiyon ve Etkili Konuşma konulu eğitim semineri düzenlendi.
     Kepez Belediyesi Personel ve İnsan Kaynakları Müdürlüğünce, Kepez Belediye Nikah Salonunda düzenlenen seminere, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcıları Mustafa Sağdur, Ömer Ali Acar ile birim müdürleri ve belediye personeli katıldı.
     Semineri, etkili konuşma eğitmeni eski TRT spikeri Akın Önen ve ses ve nefes eğitmeni Başak İşür verdi. İşür, nefesin doğru bir şekilde alınması ve doğru yerde kullanılması ile ilgili teknikleri anlattı.
     Aynı zamanda Türkçeyi Türkçe Konuşmak adlı kitabın da yazarı olan Akın Önen ise doğru soluk alma, ses iletim organları ve bunların çalıştırılması, Türkçe konuşma dili, istemin ve duygunun etkili bir biçimde aktarılması gibi konular hakkında belediye personelini bilgilendirdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepezde 23 derslikli okul ve kreş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER