Kepezde kurban satış pazarı kuruldu

Kepezde kurban satış pazarı kuruldu


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi, Süleyman Demirel Bulvarı Varsak Trafo Merkezinin kuzeyinde, yerleşimin olmadığı 100 dönümlük alanda geçici kurban satış yeri kurdu.
     Kepez Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Antalyalıların kurbanlıklarını sağlıklı, kurallara uygun, hijyenik ortamlarda alabilmesi ve celeplerin de hayvanlarını sorunsuz, kolay şekilde satabilmesine yönelik alt yapı çalışmalarını tamamladı.
     Kepez Belediye Encümeni, aldığı kararla ilçede kurulacak geçici hayvan pazar yerini belirledi. Süleyman Demirel Bulvarı Varsak Trafo Merkezinin kuzeyinde, yerleşimin olmadığı 100 dönümlük alanda geçici kurban satış yeri oluşturuldu. Pazarda 4 bin 500 büyükbaş için 150, 15 bin küçükbaş hayvan için de 350 çadır yer alacak. Özellikle Doğu Anadolu ve İç Anadolu illerinden gelen celepler, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarıyla kurban satış alanında yerlerini almaya başladı.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçici kurban satış yerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Pazarla ilgili zabıta personelinden bilgi alan Tütüncü, kurban satış yerinin sadece Kepeze değil, tüm Antalyaya hizmet vereceği kaydetti.
     Hayvan pazarının, geçen yıllarda şehrin merkezindeki mahallelere kurulduğunu hatırlatan Tütüncü, Kurban satış yerleri, hem koku hem de çevre kirliliğine neden oluyordu. Vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak bu yıl geçici hayvan pazarını, Varsak bölgesinde yerleşimin olmadığı bir yerde kurduk dedi.
     Hayvan pazarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını vurgulayan Tütüncü, Haftada üç gün ilaçlamasını yapacağımız pazardaki hayvanların günlük su ihtiyacını da karşılayacağız. Sabah ve akşam olmak üzere hayvan çadırlarının genel temizliğini yapacağız. Zabıtamız da pazarda 24 saat görevde olacak diye konuştu.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kepezde kurban satış pazarı kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER