Kepezde TOKİ iddiası

Kepezde TOKİ iddiası -Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: -Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2B alanlarında kentsel dönüşüm projelerinin yapılabileceği yerleri belirlemek amacıyla ülke genelinde envanter çalışması yaptı


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, 2B alanlarında kentsel dönüşüm projelerinin yapılabileceği yerleri belirlemek amacıyla ülke genelinde envanter çalışması yaptığını bildirdi.
     Masa Dağındaki Seyir Terasında, bölge sakinlerini konuyla ilgili bilgilendirmek amacıyla düzenlenen basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.
     Tütüncü, burada yaptığı konuşmada, seçim döneminde vatandaşlara verdikleri söz doğrultusunda Kepezde 30 yıla yakın süren 2B ile ilgili mülkiyet probleminin, 2012 Mart ayında Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen yasa ile çözüldüğünü hatırlattı.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2B alanlarında kentsel dönüşüm projelerinin yapılabileceği yerleri belirlemek amacıyla ülke genelinde envanter çalışması yaptı diyen Tütüncü, TOKİde Kütükçü ve Göçerler Tapulanmasına ait yaklaşık 19 mahallede proje alanı oluşturulması anlamında bir taslak çalışma yapıldığını kaydetti.
     Bölgede yaşayan vatandaşların kentsel dönüşümü değil, tapu istediğini ifade eden Tütüncü, taslak çalışmanın kendilerine ulaştığı andan itibaren, vatandaşın beklentisi doğrultusunda çalışma başlattıklarını söyledi.
     Tütüncü, şöyle konuştu:
     Geçtiğimiz ay içerisinde Antalya milletvekillerimiz, İl Başkanımız Mustafa Köse ile Ankarada TOKİ İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüştük. 19 mahallenin taslak proje alanından çıkarılmasını ve 2B ile ilgili mülkiyet probleminin de geçerli imar planlarına göre hak sahiplerine tapularının verilerek çözülmesini talep ettik. Görüşme neticesinde TOKİ ve bakanlık, 19 mahalleyi, özel proje alanının dışarısına çıkardı. Bakanlık ve TOKİ İdaresi, 19 mahalleyle ilgili Proje Alanı onayı iptali ve talep edilen taşınmazların devir işlemlerinin sonlandırılmasına ilişkin yazıları tarafımıza gönderdi.
     Antalyada, Kepezde iyi işler yaptıkça bazı kesimlerin vatandaşların zihinlerini bulandırdığını ileri süren Tütüncü, şöyle devam etti:
     Acaba suyu nereden bulandırabiliriz, vatandaşın zihnini nasıl karıştırabiliriz, doğruyu nerede eğri gösterebiliriz, bunun gayreti içerisinde olan muhalefet var. İktidar, her zaman kendisini doğruya yönlendiren bir muhalefete ihtiyaç duyar. Maalesef bizde yalan yanlış bilgilerle, vatandaşın zihnini karıştırmaya dönük bir muhalefet anlayışı var. Siyasetçi bilgiyle, belgeyle konuşmalı. Evrakları, yazışmaları tamamlayalım, işi neticeye kavuşturalım ve bir basın açıklamasıyla da zihinlerdeki bütün soru işaretlerine cevap verelim istedik.
     AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de muhalefetin iddia ettiği gibi TOKİnin Kepezde bir kentsel dönüşüm projesinin hiçbir zaman olmadığını ifade etti.
     Muhalefetin, AK Parti Kepezi gasp ediyor, yandaşlarına peşkeş çekiyor, diye diline doladığı TOKİnin yazısında, kentsel dönüşüm olmadığına değinen Köse, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Yazı da kentsel dönüşüm değil, özel proje alanı talebi var. Proje alanı da halkın kullanımında olmayan, Hazinenin ya da başka kurumların mülkiyetindeki boş araziler üzerinde TOKİ konutlarının ihtiyaca göre inşa edilebilmesidir. Çıplaklıda, Sütçülerde olduğu gibi. TOKİ idaresi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bu şekilde bir yazı yazıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Maliye Bakanlığından talebi de budur. Bunun dışında bir kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi gibi bir mesele söz konusu değildir.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepezde TOKİ iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER