Kesin Hac kayıtları başladı

Kesin Hac kayıtları başladı


NEVŞEHİR (A.A) - Çekilen kura sonucu bu yıl Nevşehirden hacca gidecek olan 367 hacı adayı için kesin Hac kayıtları başladı.
     Geçtiğimiz hafta Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen törenle 2012 Hac Kuraları neticesinde Nevşehirden sıralamaya giren hacı adayları, kesin kayıtların başladığı bugün erken saatlerde İl Müftülüğüne gelerek kayıtlarını gerçekleştirmeye başladı.
     İl Müftü Vekili Ali Gülden, yaptığı açıklamada, Hac kuraların geçen hafta gerçekleştirildiğini, bugün itibariyle de kesin hac kayıtlarının başladığını anımsatarak, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Hacca gitmek isteyen vatandaşların sabah saatlerinde İl Müftülüğüne gelerek kayıtlarını yaptırmaya başladıklarını söyledi.
     Bugün başlayan kesin Hac kayıtlarının 15 Haziran tarihinde sona ereceğini belirten Gülden, bu yıl ilk kuralara göre Nevşehirden 367 hacı adayının hacca gideceğini, ilerleyen süreçte kontenjan artışına gidildiği takdirde bu rakamın 520lere ulaşabileceğini kaydetti.
     Nevşehirden gidecek olan hacı adaylarının 319unun normal 48inin ise müstakil olarak kutsal beldelere gideceğini ifade eden Gülden, belirlenen kota üzerinden Hacca gideceklerin yüzde 60ının Diyanet İşleri Başkanlığı ile yüzde 40ının ise özel şirketlerle gideceğini belirtti.
     Ayrıca kutsal beldelere gidecek olan hacı adaylarına tavsiyelerde de bulunan Gülden, şunları kaydetti:
     Kura çekiminde Diyanet İşleri Başkanımız 2014 yılında 2007 yılında hac başvurusu yapan herkesin kuraya tabi olmadan hacca gideceği müjdesini verdi. Benim kurada çıkan kardeşlerimize tavsiyem kulaktan dolma bilgilerle oralara gidilmez. Bizim İl Müftülüğü olarak Hacca gideceklere yönelik yapacağımız seminerlere katılmalarını tavsiye ederim. Kutsal beldelere gidecek kardeşlerimize sağlık, sıhhat içinde oralara gidip oraların manevi havasını doya doya yaşayıp annelerinden doğdukları ilk gün gibi temiz bir şekilde gelmelerini temenni ediyorum. Kurada çıkmayan kardeşlerimizde üzülmesinler onlar üzerlerine düşen görevi yerine getirmişlerdir. Onlar niyetlerini belli etmişlerdir. Gidemeseler bile Cenabı Allah onlara Hacca gitmiş muamelesi yapacaktır.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kesin Hac kayıtları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER