Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu-Swoboda görüşmesinin iptal edilmesi -CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: "Kim rahatsız olursa olsun Türkiyede demokrasi ve özgürlük önündeki engeller konusunda düşüncemizi rahatlıkla söyleriz. Avrupa da olsa" (Fotoğ


İZMİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunun Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ile görüşmesinin iptal edilmesiyle ilgili, "Kim rahatsız olursa olsun Türkiyede demokrasi, özgürlük önündeki engeller konusunda düşüncemizi rahatlıkla söyleriz. Avrupa da olsa" dedi.
     Gürsel Tekin, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, partisi tarafından 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü Aydında "Demokrasi, Özgürlük ve Barış Mitingi" organize edildiğini, mitinge sadece CHPliler değil "Demokrasi, barış ve özgürlüğe ihtiyacım var" diyen herkesi beklediklerini söyledi.
     Mitinglerle siyaseti sokağa taşımak istediklerini, bunu Aydında başlatacaklarını, Ardahan ile sona erdireceklerini belirten Tekin, İzmirde de eylül sonrası için program yapacaklarını kaydetti.
     Türkiyede otoriter bir döneme doğru gidildiğini, tüm kararların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini savunan Tekin, THYdeki grevin de buna örnek olduğunu, grev haklarını kullandıkları için çalışanların büyük bir zulme uğradığını iddia etti.
     Tekin, bir gazetecinin Kılıçdaroğlunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana yönelik eleştirilerinden rahatsız olan AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ile görüşmesinin iptal edilmesiyle ilgili sorusu üzerine, görüşmeyi Kılıçdaroğlunun iptal ettiğini, eleştiriye konu olan cümleleri kendilerinin de Türkiyede kullandığını dile getirdi.
     Tekin, şöyle konuştu:
     "Milletvekilleri cezaevlerinde yatıyorsa, sadece hak aradıkları için 3 bin öğrenci cezaevinde, onlarca belediye başkanı, muhtar barış sürecinin olduğu bir dönemde cezaevindeyse bunun adı otoriter dönem değil de nedir- Sayın Genel Başkanımız bu anlamıyla bunu ifade etmiştir. Orada rahatsız olanlar olabilir. Kim rahatsız olursa olsun. Biz Türkiyede demokrasi ve özgürlüğün önündeki engeller konusunda kim ne yaparsa yapsın düşüncemizi rahatlıkla söyleriz. Avrupa da olsa."
     Reyhanlıdaki patlamalarla ilgili ölü ve yaralı sayısının açıklanandan fazla olduğunu ilişkin iddialar bulunduğunu belirten Tekin, patlamayla ilgili MİTin istihbaratının olduğu, MOBESE kameralarının karartıldığı ve Suriyenin Rakka şehrindeki muhaliflerle ne tür bir ilişki içinde bulunulduğuna yönelik hükümete sordukları soruların yanıtsız kaldığını ifade etti.
    
     -Partideki farklı sesler-
    
     Gazetecilerin CHPnin içinde farklı sesler çıktığı, bunun parti disiplinini bozduğu, taban ile tavan arasında derin görüş farklılıkları bulunduğu iddialarıyla ilgili sorusu üzerine ise Tekin, kamuoyuna yansıyan şekliyle bir bölünmenin söz konusu olmadığını, sosyal demokrat partilerin farklı düşüncelerle zenginleştiğini belirterek, şunları söyledi:
     "Zaman zaman bizim de kabul etmediğimiz demeçler oluyor, bunlar bizi de rahatsız ediyor. Ama bu bir bölünme değildir. Bunun gereği de yapılacaktır. Bundan sonra bu sorunlar çok fazla yaşanmaz.
     Siyasi partileri bağlayan şey kendi programıdır, tüzüğüdür. Tabanla tavan arası bir uçurum söz konusu değildir. Elbette zaman zaman farklı sesler bizi de rahatsız ediyor. Türkiyenin bu sıkıntılı sürecinde arkadaşlarımız daha sorumlu davranırlar diye düşünüyorum."
     Tekin, CHPnin sol parti olmadığı yönündeki eleştirilerle ilgili de, "Biz soldayız, solun tam göbeğindeyiz. El insaf, daha nasıl solda olacağız-" dedi.
     İzmirde yapılan anketlerde CHP ile AK Parti arasında oy farkının kapandığı yönünde sonuçlar çıktığının belirtilmesi üzerine kamuyla iş yapan anket kuruluşlarının bağımsız olmasının mümkün olamayacağını savundu.
     Akil İnsanlar Heyetinin toplumsal barışı sağlama amacından çok toplumsal barış için bir dinamit haline geldiğini öne süren Tekin, bu uygulamanın derhal sona erdirilmesi gerektiğini iddia etti.
     Tekin, yerel yönetimlerle ilgili AK Partili bakanlarla her türlü ortamda tartışmaya hazır olduğuna, 3 kent yönetiminde açık oturum düzenleme önerisinin bulunduğuna işaret etti.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER