Kilise getirilen Suriyeli yaralılar

Kilise getirilen Suriyeli yaralılar -Yaralıları hastaneye getiren Belkeş: -Azez uçaklarla bombalandı. Bombalanan yerler arasında havaalanı ve bir hastane var -Hastanede yaralılara tercümanlık yapan Veyso: -İnsanlık kalmadı


KİLİS (A.A) - Suriye ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırısında yaralananların Kilise gelmesine yardımcı olan Omer Belkeş, Azez uçaklarla bombalandı. Bombalanan yerler arasında havaalanı ve bir hastane var dedi.
     Suriye ordu birliklerine bağlı savaş uçaklarının, Halep kentine bağlı Azez ilçesi ve Tel Rifat bölgesinde gerçekleştirilen hava saldırısında yaralananlardan bir bölümünün Kilis Devlet Hastanesindeki tedavisi sürüyor.
     Saldırılarda yaralanarak Kilise getirilen yaralılardan 13ü hayatını kaybederken, 52 yaralı Kilis ve çevre illerdeki hastanelerde tedavi altına alındı.
     Yaralıların Kilise getirilmesine yardımcı olan Suriyeli Omer Belkeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede çatışmaların devam ettiğini söyledi.
     Bombalı saldırının enkazından hala yaralı çıkarıldığını, olayda hayatını kaybedenlerin sayısında artış olabileceğini belirten Belkeş, Azez uçaklarla bombalandı. Bombalanan yerler arasında havaalanı ve bir hastane de bulunuyor diye konuştu.
    
     -İnsanlık kalmadı-
    
     Kilis 7 Aralık Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitim gören ve hastanede yaralılara yardımcı olmak için tercümanlık yapan Suriyeli Ali Veyso ise ülkesindeki olaylar dolayısıyla yardım çağrısında bulundu.
     Olaylarda yaralanan çok sayıda Suriyelinin Kilise getirildiğini aktaran Veyso, Suriyeden çok yaralı geldi. Yarısı şehit oldu, yarısını Gaziantepe yolladılar, Kahramanmaraşa yolladılar. İnsanlık kalmadı Suriyede. Bizi uçakla vuruyor, bombayla vuruyorlar. Türkiyeden, Araplardan yardım bekliyoruz. İnsanlar Ne haldesiniz- diye sormuyor. Sadece Türkiye bize yardım ediyor. Türkiyeden başka kimse bize yardım etmiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan - Ahmet Ekinci / Sevil Çelik
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Kilise getirilen Suriyeli yaralılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER