Kilo verip, takım elbise giymek istiyor

Kilo verip, takım elbise giymek istiyor -Samsunda, 185 kilo olan şeker ve tansiyon hastası Turgut Şahin, ideal ağırlığı olan 120 kiloya ulaşıp, güzel giyinmek istiyor -Şahin: İdeal kiloma ulaştığımda ilk olarak güzel bir takım


SAMSUN (A.A) - Samsunda, 185 kilo olan, 43 yaşındaki şeker ve tansiyon hastası Turgut Şahin, ideal ağırlığı olan 120 kiloya ulaşıp takım elbise giyinmek istiyor.
     Samsunun Terme ilçesinde arıcılık yaparak yaşamını sürdüren Şahin, ilkokulun ardından hızla kilo almaya başladı. 43 yaşına kadar sürekli kilo almaya devam eden Şahin, kilo almasıyla birlikte yüksek tansiyon ve şeker hastalığı sorunuyla da karşı karşıya kaldı. 210 kiloya ulaştıktan sonra hareket etmede güçlük yaşayan Şahin, hastalığının tedavisi için Terme Devlet Hastanesine başvurdu. Burada 45 günlük tedavi gören Şahin, 18 kilo verdi.
     Daha Romatem Samsun Hastanesine başvuran Şahin, uygun diyet programı ve spor egzersizleriyle sağlıklı kilo vermeye başladı.
     Şahinin tedavisini sürdüren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Dinççağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, obezite hastalığı nedeniyle kendilerine başvuran Şahinin aynı zamanda yüksek tansiyon ve şeker hastası olduğunu söyledi.
     Tahlilleri yapılan Şahine uygun diyet programı ayarlandığını aktaran Dinççağ, Uygun beslenme tarzı ve fizyoterapistimiz eşliğinde spor programı uygulanıyor. Şekeri ve tansiyonu kontrol altına alındı. Belirgin şekilde kilo veriyor. Moral motivasyon olarak da çok iyi. Yaşam tarzı konusunda katkı sağlayacak bilgilerde veriyoruz. 12 gün önce geldi, 2nin üzerinde kilo verdi. Sağlık problemleri olduğu için hızlı kilo vermesini istemedik dedi.
     Beslenme ve Diyet Uzmanı İlksen Yüksel de Şahine boyuna, yaşına ve kilosuna göre beslenme programı hazırladıklarını, herhangi bir besini kesmeden Şahine kilo verdirdiklerini ifade etti.
     Şahinin doyarak zayıfladığını ifade eden Yüksel, Yasak yok. Her şeyden azar azar yiyerek zayıflıyor diye konuştu.
    
     -Güzel giyinmek istiyorum-
    
     Şahin ise iki ay önce yürümekte zorluk çektiğini, her işini arabayla yaptığını belirtti.
     120 kiloya ulaşmak istediğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:
     120 kilo olsam havada takla atarım. Her işimi hanımım ve çocuklarım yapıyordu. Çorabımı kendim giyemiyordum. Namaz kılmak için abdest alamıyordum. Kendime geldim. Bundan sonra daha da güzel olacak. İdeal kiloma ulaştığımda ilk olarak güzel bir takım elbise alıp giymek istiyorum. Güzel giyinmek istiyorum. Bir pantolonu 200 liraya diktiriyorum. Bedenime göre kıyafet giyemiyorum. Yamalı kıyafet giymek zorunda kalıyorum. Ayakkabılarım ayağıma olmuyor. Hal ve hareketlerim normalleşmeye başladı.
    
     Muhabir: Fatma Kalay / Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Kilo verip, takım elbise giymek istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER