Kırıkhana 500 kişilik fakülte

Kırıkhana 500 kişilik fakülte -MKÜ Rektörü Prof. Dr. Güder: 5 bölümün yer alacağı fakülte Kırıkhana büyük katkı sağlayacak


HATAY (A.A) - Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Kırıkhan ilçesine 5 bölümün yer alacağı ve 500 öğrencinin alınacağı yeni bir fakülte açacaklarını belirtti.
     Güder, Kırıkhan Meslek Yüksekokulunda düzenlediği basın toplantısında, 1992 yılında kurulan üniversitelerinin her geçen gün daha da büyüdüğünü ve 30 bin öğrenciye ulaştığını söyledi.
     İddialı, nitelikli, araştıran, sosyal katkıda bulunmayı amaçlayan, ülkeyi daha da iyi noktalara ulaştıracak gençleri yetiştirmek için emin adımlarla belirledikleri hedeflere doğru ilerlediklerini ifade eden Güder, bu kapsamda Kırıkhan ilçesine yeni bir fakülte açacaklarını kaydetti.
     Kırıkhan-Hassa ilçeleri arasına açılacak yeni fakültenin inşası için 430 dönümlük arazinin tahsisinin yapıldığını vurgulayan Güder, Kırıkhana yeni fakültenin yanı sıra 500 öğrenci kapasiteli de bir yurt yapılması kararlaştırıldı. 5 bölümün yer alacağı fakülte Kırıkhana büyük katkı sağlayacak. Geleceğe yön verecek insanlarımızı burada yetiştirirken bugüne kadar 6 olan fakülte sayımızı da 7ye çıkartarak üniversitemizi büyüttüğümüz gibi Kırıkhanı da büyüteceğiz diye konuştu.
     AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk de, bir yerin kalkınmasında eğitimin çok önemli olduğunu kaydetti.
     Kırıkhana yapılacak fakülte için tüm masrafların Üniversite tarafından karşılanmasının beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Öntürk, bu konuda herkese büyük görev düştüğünü söyledi.
     Toplantılya, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Belediye Başkanı Murat Sakman katıldı.
     (TAN-İSÖ-ST)
<< Önceki Haber Kırıkhana 500 kişilik fakülte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER