Kırıkkalede Nerede hareket orada bereket etkinliği

Kırıkkalede Nerede hareket orada bereket etkinliği


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalede, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak yaz etkinliklerinin kapanışı, kış etkinliklerinin başlangıcını nedeniyle, Nerede hareket orada bereket etkinliği düzenlendi.
     Başpınar Spor Kompleksinde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Rıfat Ata, yıllar öncesinde sporun lüks olarak görüldüğünü ve spor tesislerin az olduğunu belirterek, günümüz gençliğinin ise spor tesisleri konusunda çok şanslı olduğunu söyledi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlü ise, Nerede hareket orada bereket sloganıyla başlatılan çalışmalarla spor tesislerine canlılık geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     2012 yılı Mart ayında 16 bin 737 olan toplam sporcu sayımız 19 bin 51e yükseldi. 2011 yılı yaz spor okullarına katılan öğrenci sayımız 720 iken, bu yıl yaz spor okullarımıza katılan öğrenci sayımız yüzde 123 oranında artarak bin 610 kişiye ulaşmıştır. Sporun her branşında kentimizi ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmenin gayretleri içerisindeyiz. Spor tesislerimiz haftanın her günü halkımıza hizmet veriyor. Koşabiliyorken Koş projesi ile 300 kişiye, haftanın belirli günlerinde antrenörlerimiz eşliğinde halkımıza spor yaptırıldı ve yaptırılmaya devam edilecektir. Proje kapsamında Kasım ayı içerisinde yapılacak olan Kurumlar Arası Voleybol Turnuvasıyla hareketleneceğiz, yine bütün halkımıza açık olan bay ve bayan fitness salonlarında antrenörlerimiz eşliğinde hareket edip bereketleneceğiz. Yaz Kuran kurslarındaki öğrencilerimize, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdundaki yavrularımıza, Yeşilay Derneği, belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşları işbirliği içerisinde gençlerimize spor yaptırıyoruz. Yaz dönemlerinde okul çağındaki çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan korumak ve sporu sevdirmek için İl Spor Merkezleri açıldı. 5-18 yaş grubunda 17 branşta 1610 öğrenci bu kurslardan yararlanmıştır.
     Etkinliğe, Vali Yardımcısı Rıfat Ata, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, ASKF Başkanı Sırrı Zengin ile 600e yakın sporcu katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede Nerede hareket orada bereket etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER