Kırıkkalede uygulamalı girişimcilik eğitimi

Kırıkkalede uygulamalı girişimcilik eğitimi -Vali Kolat: 2003 ile 2012 tarihleri arasında 707 işletmeye 24 milyon 988 bin 609 lira kredi verilirken bunun yanı sıra KOSGEB tarafından düzenlenen eğitimle 90, İŞ-KUR ile yapılan eğiti


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 2003-2012 tarihleri arasında 707 işletmeye 24 milyon 988 bin 609 lira kredi verildiğini, bunun yanı sıra KOSGEB tarafından düzenlenen eğitimle 90, İŞ-KUR ile yapılan eğitimle 150 ve Ahiler Kalkınma Ajansı ile yapılan eğitimle 30 kişiye toplamda 270 kişiye sertifika verildiğini söyledi.
     Vali Kolat, Kırıkkale Valiliği toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayan ve kendi işini kurmayı hedefleyen 30 kursiyere 100 bin lira limitli KOSGEB yeni girişimci desteği kullandıracağını belirtti.
     KOSGEB Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürlüğünün 23 firmaya girişimcilik destek programı, 73 firmaya ise genel destek programı projesi bulunulduğunu ifade ederek, girişimcilere verilen destek iyi bir şekilde kullanılması gerektiğini aksi taktirde cahil cesaretinin felaket getireceğini bildirdi.
     Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) önemli çalışmalar yaptığını belirten KOSGEB Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürü Ali Sevinç, 2012 yılında 339 kursiyerin sertifika aldığını, bu yıl şu ana kadar 30 kişinin kursu başarı ile tamamlayarak sertifika aldığını belirtti.
     KOSGEBin Türkiye çapında önemli faaliyetler ve girişimlerde bulunduğunu anlatan Sevinç:
     Türkiyede KOSGEBin kurulması kadar önemli bir girişimdi. KOSGEBin hedef kitlesi 300 bin işletmeden, nereden baksanız 7-8 katı büyüklükte gelişti. Bu süreci düzgün ve doğru yönetmemiz gerekiyordu. KOSGEBin kaynakları ve imkanları da sınırlıydı ama KOSGEBin hayalleri büyüktü. Cansuyu olarak adlandırdığımız kredi destek programlarını proaktif şekilde, 2008in sonundan itibaren çok hızlı bir şekilde devreye aldık. Kriz döneminde kılcallarda nakit ve likidite sorunu olmasın düşüncesindeydik. Türkiye çapında 2 yıl zarfında 4 milyar liralık kaynağın aktarılmasını hayata geçirdik. 125 bin işletmenin de bu kaynaklardan yararlanmasının yolunu açtık.
     Konuşmaların ardından girişimci adayları için açılan kursu başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi. Kursu bitiren 30 girişimcinin sertifikası Vali Ali Kolat tarafından kursiyerlere takdim edildi.
     Etkinliğe, Kırıkkale Valisi Ali Kolatın yanı sıra Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, KOSKEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, Kırıkkale KOSGEB Müdürü Ali Sevinç, girişim kursuna katılan kursiyerler ile davetliler katıldı.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede uygulamalı girişimcilik eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER