Kırıkkale Belediyesinden Kurban Bayramı önlemleri

Kırıkkale Belediyesinden Kurban Bayramı önlemleri -Belediye Başkanı Korkmaz: -Kent halkının rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için belediye olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, kent halkının rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için belediye olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi.
     Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak, Veteriner hizmetleri, Zabıta, Temizlik Fen İşleri Müdürlüğü ile diğer birimlerin bayram nedeniyle alınacak önlemler konusunda ortak çalışma yürüttüğünü, ilgili birimlerin bayram süresince kent halkının mağdur olmaması için 24 saat görev yapacağını belirtti.
     Belediye tarafından hizmete açılan yeni hayvan pazarında kurbanlık hayvanların gebelik muayenesinin veteriner hekim tarafından ücretsiz yapılacağını ifade eden Korkmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Burada büyükbaş kurbanlık hayvanlarda da istenirse yaş muayenesi de yapılacaktır. Bu yılki hizmetlerimizin başında kaçan kurbanlık hayvanları yakalama timi oluşturuldu. Kurbanlık hayvan alacak vatandaşlarımızın bilinçli olması adına şu uyarıları dikkate almaları gerekmektedir. Geçen yıl pazar yerinde satılan büyükbaş kurbanlıkların yüzde 60 civarında 2 yaşını doldurmadığı görülmüştür. Ayrıca dişi büyükbaş hayvanların yapılan gebelik muayenelerinde yüzde 40 oranında gebe oldukları tespit edilmiştir. Maalesef satıcılardan bazıları gebe olan hayvanları kısır diye 2 yaşın altında olmasına rağmen yaşını doldurdu diye satmaya çalıştıkları gözlenmiştir. Bu konudan dolayı kurbanlık hayvan alacak halkımızın gebelik muayenesi ve yaş tespiti yaptırmadan almamaları tavsiye edilmektedir. Bu hem kurban vecibesi yönüyle hem de ekonomimize katkısı yönüyle çok önem arz etmektedir. Bu yıl hizmete giren son teknoloji ile donatılan mezbahamızda kurban kesim hizmeti verilecektir. Kesim ücreti Kırıkkale Valiliği bünyesinde oluşturulan Kurban Kesim Komisyonunca büyükbaş hayvan 150 lira, küçükbaş hayvan ise 50 lira olarak belirlenmiştir.
     Korkmaz, kesim kayıtları Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından alınmaya başlandığını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Kesimi yapılacak kurbanlık hayvanlar arife günü Tarım İl Müdürlüğü karşısında ki mezbahamız önündeki ahırımıza kabul edilecek ve kayda alınan kesim sırasına göre kesilecektir. Bu yıl ki kesim geçen yıllara göre çok daha hızlı gerçekleştirilecektir. Zira, mezbahamız 1. sınıf ve son sistem makineler ile donatılmıştır. Hayvan pazarımızda vatandaşlarımıza sabahları çorba diğer zamanlarda çay servisi ücretsiz olarak ikram edilecektir. Vatandaşlarımız sorunları hakkında bizlere Zabıta Müdürlüğü: 224 27 63, Veteriner Müdürlüğü: 2951032-2242781, Temizlik İşleri Müdürlüğü: 256 66 66 nolu telefonlardan ulaşabilirler.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Belediyesinden Kurban Bayramı önlemleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER