Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünden denetim

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünden denetim


KIRIKKALE (A.A) - İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde 21 aracın trafikten men edildiği bildirildi.
     Yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda araçlarını modifiye ettirip, kent halkının huzurunu bozacak şekilde araç kullananlara yönelik etkili bir denetim yapıldığını, yapılan denetimlerde 33 otomobil ve bir hız motosikleti sürücüsüne işlem yapıldığı kaydedildi.
     Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Son günlerde, motorun gücünü arttırarak, dış görünüşünde değişiklikler yaptırarak, aracın daha süratli, görüntüsü ve hızıyla dikkat çeken bir araç haline getiren bazı özel oto ve motosiklet sürücülerinin özellikle geceleri Samsun Bulvarındaki Dispanser, Etiler, ve Sanayi Kavşağında aralarında süratli çıkış ve yolda araçla kayma gösterisi yaparak, araçlarındaki ses ve müzik cihazlarının sesini fazla açarak, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca kullanan bu tip araç sürücüleri üzerinde hafta sonu etkili bir trafik denetimi yapılmıştır. Yapılan denetimlerde modifiye edilmiş 33 otomobil ve hız motosikleti sürücüsüne işlem yapılmış, bu tip araçlardan Karayolu Trafik Kanununa göre eksikliği görülen 21 araç trafikten men edilerek kentteki otoparklara çekilmiştir. Ayrıca hafta sonu yapılan denetimlerde 74 sürücüye 6 bin 707 lira ceza yazılmış, sürücü belgesiz araç kullanan 17, yetersiz sürücü belgesiyle araç kullanan 7 olmak üzere toplam 24 sürücüye idari işlem yapılmak üzere trafik suç tutanağı tanzim edilmiştir.
     Açıklamada, halkın rahat ve huzurunu bozacak şekilde araç kullanan bu tip araç sürücülerine karşı yapılan denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünden denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER