Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden denetim


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale İl Gıda etiket' title='Tarım haberleri'>Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi kontrol görevlileri tarafından üretim, tüketim ve satış yerlerinde denetimlerin titizlikle ve aralıksız olarak yürütüldüğü bildirildi.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, kentte 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem kanunu kapsamında, Gıda ve Yem Şubesi kontrol görevlileri tarafından denetimlerin üretim, tüketim ve satış yerlerinde titizlikle ve aralıksız olarak yürütüldüğü kaydedildi.
     Yapılan denetimlerde, gıda mevzuatına uygun olmayan ambalajsız ve etiketsiz dökme kanatlı eti ve ürünleri, hazır kıyma satan iş yerleri hakkında yasal işlem yapılarak idari para cezası uygulandığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlar et ve et ürünleri satın alındıktan sonra taşınırken ve evde saklanırken soğuk zincirin bozulmamasına azami özen gösterilmelidir. Et alırken karkasta mühür olup olmadığına bakılmalı, hazır kıyma alınmamalı ve kıyma etten çektirilip o şekilde alınmalıdır. Açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi olmayan tavuk ürünleri kesinlikle satın alınmamalıdır. Etiket üzerinde onay numarası bulunmasına dikkat edilmelidir. Et ve et ürünlerinin alımı alışverişin en sonunda yapılmalıdır. Uygun sıcaklık ortamında ve en kısa sürede soğuk zincire konulmalıdır. Tüketicilerin gördükleri olumsuzlukları adres belirterek 7 gün 24 saat esasına göre Alo Gıda 174 hattına bildirmeleri denetime gerekli katkıyı sağlayacaktır.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER