Kırıkkale Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından İbn-i

Kırıkkale Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından İbn-i Haldunun izinde tarih ve toplum konulu konferans düzenlendi


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından İbn-i Haldunun izinde tarih ve toplum konulu konferans düzenlendi.
     Yahya Kemal Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altan Çetin katıldı.
     Tarih nedir, tarihten anlaşılması gereken nedir ve İbn-i Haldunun tarihçilik anlayışı nasıldır başlıklarının ana hatlarını oluşturduğu konferansta Prof. Dr. Çetin şu bilgileri verdi:
     İbn-i Haldun dediğimiz zaman şu ana kadar kafalarımızda belli bir İbn-i Haldun imajı bulunmaktadır, İbn-i Haldunu hayatımıza değer katan, hayatımızı bir anlamda şekillendiren birisi olarak biraz daha derin okumak gerekli. Tarih varlığımızın evidir, insan zihninde varlığımıza dair ne varsa, bilinçaltımızda ve sezgimizde barındırdığımız ne varsa, bunların uzantısı tarih aracılığıyla bizlere ulaşır. Kısaca bütün referanslarımız tarihle bir şekilde ilişkilidir. Bu bakımdan tarihçilik mesleği mevcutları malum etme sanatıdır. Tarihi bilmek var olmaktır. Tarih içinde bizi biz yapan her şeyi barındırmaktadır. Tarihteki anlamların farkında olmak bir anlamda varlığın farkına varmaktır.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından İbn-i Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER