Kırıkkale Valisi Kolat:

Kırıkkale Valisi Kolat: -Aile Sosyal Destek Programı ile sosyal yardım ve hizmetlere ihtiyaç duyan aile ve bireylerin objektif kriterlere göre tespit edilmesi, sosyal yardım ve hizmetler ile diğer kamu hizmetleri hakkında bilgilend


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile sosyal yardım ve hizmetlere ihtiyaç duyan aile ve bireylerin objektif kriterlere göre tespit edilmesi, sosyal yardım ve hizmetler ile diğer kamu hizmetleri hakkında bilgilendirilmesi ve yararlanmalarının sağlanması ve bu suretle yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve refah seviyelerinin yükseltilmesinin amaçlandığını söyledi.
     Vali Kolat ve beraberindeki ilgililer Sulakyurt ilçesine bağlı Güzelyurt kasabasında ASTEP Projesi kapsamında iki aileyi ziyaret etti.
     Vali Kolat, burada yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, ASDEP ile bir taraftan kaynakların daha etkili kullanılması diğer taraftan sosyal destek sisteminde daha adil bir yapı oluşturulması öngördüğünü, sosyal destek ve sosyal hizmet alanında sağlık, istihdam ve eğitim hizmetleriyle birlikte, aile bütünlüğünün korunması, güçlü ve mutlu aileler için aileye, aile içinde destek verilerek özel ilgi bekleyen ailelere ulaşabilmek için Aile Sosyal Destek Programının (ASDEP) hayata geçirildiğini kaydetti.
     Aile, bireyle toplum arasında bağ kuran ve toplum hayatının devamını sağlayan en temel sosyal kurumlardan birisi olduğunu ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
     Çocukların birincil bakımı, yetiştirilmeleri ve toplum hayatına hazırlanmaları aile içinde gerçekleşmekte, bireylerin aile ile ilişkileri yaşamları boyunca sürmektedir. Aile, çocuğun dünyaya getirilmesinde, yetiştirilmesinde, korunmasında ve topluma kabulünde büyük bir sorumluluğa sahiptir. Bu doğrultuda aile, çocuğun fiziksel, psikolojik, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik görevleri bulunmaktadır. Ekipler proje kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bizde bu çalışmaları yerinde görmek ve bizzat çalışmalara katılmak amacıyla buraya geldik. ASDEPin amacı aile sorunları, problemleri, işsizlikten tutunda, sağlık, eğitim sorunlarına kadar bir çok konuları inceleyip tespit etmek ve bunun üzerine gerekli eğitimleri yapmak ve üzerine gitmektir. Bu proje Kırıkkale ve Karabükte uygulanıyor alınacak başarıya göre göre Türkiye geneline uygulanacak. Bu çalışmalar insani çalışmalar. Arkadaşlarımız mahallelerde ve 8 ilçemizde araştırma yaptılar. Yaklaşık 13 bin konuta gittiler. Bunların 9 bin konutta inceleme yaptılar. Büyük bir çalışma ve proje. Olumlu sonuçlar çıkacağını düşünüyorum.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Valisi Kolat: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER