Kırklarelide dış politika konferansı

Kırklarelide dış politika konferansı


KIRKLARELİ (A.A) - Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi elçi Metin Kılıç, "Bir ülkede bir şeyler kötüye gidiyorsa diplomasilerin onu sezmesi gerekiyor" dedi.
     Kılıç, Kırklareli Üniversitesince Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen "Hariciyeci Gözüyle Türk Dış Politikası ve Diplomasinin Sınırları" konferansında, diplomasilerin sezgi ve becerilerinin yüksek düzeyde olması gerektiğini söyledi.
     Diplomasilerin tüm dünyayı takip etmesi gerektiğini belirten Kılıç, şöyle devam etti:
     "Diplomasi, zeka ve taktik uygulamasıdır, bir beceri mesleğidir. Giyim, kuşam ve davranışlara önem gösterilmelidir. Bir ülkede bir şeyler kötüye gidiyorsa diplomasilerin onu sezmesi gerekiyor. Diplomasiler önemli bir görevi yerine getirmektedir. Dünyada diplomasiye uymayan devletlerden de bahsedebiliriz. İran notasını yazarken kendi dilince yazıyor. Nota yazarken her devletin armaları bulunur. Saygı cümleleri vardır. Libyadan gelen notalara da bakıldığında saygı cümlesi yok. Sadece nota kağıdı çok kaliteli. Diplomasi çok katı bir gelenekler mesleği. Diplomaside beceri çok önemlidir."
     Konferansa, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Özgün Tiran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Kırklarelide dış politika konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER