Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odasının kısaltma

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odasının kısaltma ismi tescillendi -Kırklareli TSO Başkanı Çetintaş: -Artık hiç bir oda KTSO ismini izinsiz kullanamayacak -KTSO Başkanı Akdoğan: -Çok enteresan bir durum, gerekirse itiraz ederiz


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Türk Patent Enstitüsüne başvuruları üzerine KTSO isminin Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası adına tescillendiğini bildirdi.
     Çetintaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türk Patent Enstitüsü tarafından KTSO adına marka tescil belgesi gönderildiğini söyledi.
     Güzel bir hizmete imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çetintaş, şöyle devam etti:
     2011 yılının mayıs ayında KTSOnun isim hakkı tescil işlemleri için Türk Patent Enstitüsüne başvurduk. Başvurumuz bizi sevindirecek şekilde sonuçlandı. Artık K harfi ile başlayan il ve ilçelerde bulunan ticaret ve sanayi odaları gerek logolarında gerek ise yazışmalarında KTSO kısaltmasını bizden izin almadan kullanamayacaklar.
     KTSO marka tescilini Kırklareline kazandırmaktan dolayı onur duyuyoruz. 10 yıl süreyle KTSO marka tescili odamıza aittir. 10 yıllık sürenin ardından cüzi bir miktar yatırmamızın ardından marka tescilini devam ettirebiliyoruz. Artık KTSO marka tescilinin sahibi biziz. Artık hiç bir oda KTSO ismini izinsiz kullanamayacak.
    
     -K harfi ile başlayan TSOlar ne diyor-
    
     Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, kendilerinin artık KTSO ismi yerine Keşan TSO adını kullanacaklarını belirtti.
     Tüm odaların bu tür çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizen Helvacıoğlu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası zaten bir marka. KTSO ismini tescil ettirmişler hayırlı uğurlu olsun. Bizde artık KTSO yerine Keşan TSO olarak kısaltılmış ismini kullanacağız. Bizde kısaltma olarak Keşan TSO olarak Türk Patent Enstitüsüne başvurduk. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odasının güzel ve başarılı bir çalışma yaptığını düşünüyorum. Kırklareli bizim yabancımız değil, tescil belgesi aldıklarından dolayı memnun olduk. Tüm odaların isimlerini tescil ettirmesi gerekiyor diye konuştu.
     Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan ise kendilerininde KTSO kısaltmasını kullandıklarını belirterek, hemen hemen K harfi ile başlayan tüm illerin Ticaret ve Sanayi Odasının KTSO ismini kullandığını söyledi.
     Konu üzerinde araştırma yapacaklarını bildiren Akdoğan, Bu bir ürün değil ki marka haline gelsin. Tüm iller KTSO ismini kullanabilir. Bu konu hakkında etüt yapacağız. Çok enteresan bir durum, gerekirse itiraz ederiz dedi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odasının kısaltma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER