Kırmızı dut erken meyve verdi

Kırmızı dut erken meyve verdi -Normalden bir ay erken meyve veren kırmızı duta vatandaşlar ilgi gösteriyor


ANTALYA (A.A) - Kumlucada bahçesine deneme amacıyla kırmızı dut diken Mehmet Küçükyılmaz, ağacın yaklaşık bir ay önce meyve verdiğini söyledi.
     Kumlucaya bağlı Mavikent beldesinde çiftçilik yapan Küçükyılmaz, deneme amacıyla bahçesine kırmızı dut fidanı dikti. Kısa sürede büyüyen dut fidanı, ilk meyvesini ikinci yılında vermeye başladı. Normale göre bir ay önce meyve veren dut ağacı, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.
     Küçükyılmaz, yaptığı açıklamada, erken meyve veren duta ilgi gösteren vatandaşların ağacı incelediklerini anlatarak, kırmızı dut üretiminin ekonomik olarak yapılması halinde üreticisine yüksek gelir kazanç sağlayacağını tahmin ettiğini ifade etti.
     Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan da meyve üretimi yapmak isteyen çiftçilere kırmızı dut üretimi önerdiklerini söyledi.
     Kırmızı dutun turfanda yetiştirilmesi halinde ekonomik değerinin yüksek olduğunu ifade eden Kayhan, "Gerçekten deneme amacıyla dikilen bu ağaçta gördüğümüz yüksek verim, erkencilik ve kısa sürede meyve vermesi, üretilmesi halinde ekonomik bir değer olacağını gösteriyor. Üretimin yapmak isteyen üreticilerimize tavsiye ediyoruz. Şu anda gördüğümüz üretim açık alanda, ancak serada üretimi yapılması halinde kırmızı dutun daha erken ve daha çok kazanç sağlayacağını tahmin ediyoruz" dedi.
     Kayhan, dut üretiminde işçilik ve kullanılan zirai girdilerin daha az olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kırmızı dut erken meyve verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER