Kış aylarında artan kaçak elektrikle mücadele

Kış aylarında artan kaçak elektrikle mücadele edecekler -Doğu Anadolu Bölgesinde kış aylarında artış gösteren kaçak elektrik kullanımının önüne geçebilmek amacıyla 7 kentte özel ekip kuruldu -Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Bölg


ERZURUM (A.A) - Selami Küçükoğlu - Doğu Anadolu Bölgesinde kış aylarında artış gösteren kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek amacıyla 7 kentte özel ekip kuruldu.
     Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Bölge Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kış aylarında kaçak kullanım oranının arttığını söyledi.
     Taşkesenlioğlu, sorumluluk alanları içerisinde yer alan Ağrı, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Ardahan ve Karsta 25 kişilik özel ekipler oluşturarak, kayıp ve kaçak elektriğin önüne geçmek için çalıştıklarını söyledi.
     Bölgede kaçak elektrik kullanımının Ağrı ve Iğdırda daha fazla görüldüğünü belirten Taşkesenlioğlu, Son yıllarda Erzincan, Bayburt, Erzurum, Ardahan ve Karsta kaçak oranı önemli ölçüde azaldı. Bölgemiz kış mevsiminin ağır ve zor geçmesi nedeniyle bu aylar ısınmaya yönelik kaçak elektrik kullanımını artıyor. Isınmak için kaçak elektrik kullananların sayısı artış gösterdiği için bölgemizdeki illerde 25er kişilik özel ekip kurduk dedi.
     Kış aylarında kaçak elektrikle mücadelede çalışmalarının yoğunlaşacağını anlatan Taşkesenlioğlu, 3 yıl da kış mevsiminde kullanılan kaçak elektrik kullanma oranının yüzde 20den yüzde 11e kadar düştüğünü söyledi.
     Oranların düşmesinde kurdukları özel ekiplerin sıkı çalışmalarının etkili olduğunu ifade eden Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti:
     Apartmanlarda ve evlerde kontroller yapılırken ekipler fazla zorluk çekmiyor. Ancak kaçak elektrik kullanımının kapalı mekanlarda olması halinde durum biraz farklılaşıyor. Bir iş yerinde kaçak elektrik kullanımı olduğu yönünde gelen ihbarı değerlendiren ekipler, söz konusu iş yerine müşteri sıfatıyla giderek, dikkat çekmeden sayacı kontrol ediyor. Kaçak elektrik kullanımının olduğu tespiti yapılınca anında gereken işlem yapılıyor.
    
     -Kaçakla mücadelede personelimiz aktif rol alıyor-
    
     Taşkesenlioğlu, kaçak elektrikle mücadelede sürekli tarama yapıldığını, ekiplerin zaman zaman köy ve ilçelerde operasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Kaçak elektrikle sadece özel ekiplerin değil, kurumda çalışan diğer personelinde aktif rol aldığını vurgulayan Taşkesenlioğlu, şöyle devam etti:
     Sadece kaçak ekiplerimiz değil, aynı zamanda endeks okuma, kesme bağlama, arıza ekipleri hatta muhasebede çalışan personel dahi kaçak elektrikle mücadeleyi kendilerine bir görev edinmiştir. Bütün çalışanlar, kaçakla mücadelede aktif rol alıyor. Ekipler köy köy, ilçe ilçe yaptıkları taramaların dışında kurum çalışanlarımız da gittikleri yerlerde kullanımının nasıl yapıldığına dikkat ediyor. Sayaçta bir dönme yoksa, gereğinin üzerinde mekanda tüketim varsa bu şüpheler üzerine hemen kaçak ekiplerine bildiriyorlar.
    
     -Ağır cezalar, kaçak elektrik kullanımını azaltıyor-
    
     Taşkesenlioğlu, kaçak elektrik kullanımını alışkanlık haline getirenlerin, ağır cezalar nedeniyle ısrarcı tutumlarından vazgeçtiklerini söyledi. Kaçak kullanım olan sayacın müştemilatıyla mühürlenerek, fotoğraflandığını belirten Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti:
     Kaçak olan sayaç olduğu haliyle mühür altına alınıyor. Çünkü zaman zaman itirazlar oluyor ve son halinin fotoğrafı çekilerek tutanağa dahil ediliyor. Üst üste kaçak kullanırken yakalanan veya bunu alışkanlık haline getirenlerin durumu da değişti. Kaçakta ısrarcı olmaktan vazgeçtiler. Tabii vatandaşa da burada büyük görev düşüyor. Kaçak veya şüphelendikleri durumu 186 nolu telefona bildirsinler. Kaçağı isim veya kimlik belirtmeden ihbar etsinler. Biz de gerekeni yapalım.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kış aylarında artan kaçak elektrikle mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER