Kış mevsimi öncesi kalorifer kazanlarının bakımı

Kış mevsimi öncesi kalorifer kazanlarının bakımı


ANKARA (A.A) - Makine Mühendisleri Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Varlık Özerciyes, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle kalorifer kazanlarına bakım yaptırılması konusunda vatandaşları uyardı.
     Özerciyes, yaptığı yazılı açıklamada, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğünde buhar kazanı, kalorifer kazanı, hava tankı, hidrofor gibi basınçlı kapların, yılda bir kez periyodik kontrol ve testlerinin yapılmasının hükme bağlandığını hatırlattı.
     Denetim yetersizliği nedeniyle bu testlerin genellikle ihmal edildiğini bildiren Özerciyes, kazanlarda emniyet sistemleri çalışmadığında, eskime, çürüme veya diğer işletme hataları olduğunda kazalar ya da patlamalar yaşanabileceğini kaydetti.
     Özerciyes, kazan dairelerinin tamamının süratle kontrole tabi tutularak mevcut durumlarının ortaya çıkarılması, ömrünü tamamlamış ve kullanılması sakıncalı kazanların işletilmesine son verilmesi gerektiğini vurguladı.
     Periyodik kontrol ve testlerin, yetkili kuruluşlar tarafından yapılmasıyla patlamaların büyük oranda önlenebileceğini belirten Özerciyes, periyodik kontrol, bakım ve testlerin Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen, yetkili muayene kuruluşlarınca yaptırılması gerektiğine dikkati çekti.
    
     Muhabir: Aylin Sırıklı Dal
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Kış mevsimi öncesi kalorifer kazanlarının bakımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER