KİSAnın ülke tanıtım günleri Arnavutluk ile

KİSAnın ülke tanıtım günleri Arnavutluk ile devam etti


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) tarafından düzenlenen Ülke Tanıtım Günleri programı Arnavutluk ile devam etti.
     Kocaeli Fuarındaki Basın Merkezinde düzenlenen programa Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Çolakoğlu, KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, KİSA yönetim kurulu üyeleri, Kocaeli Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin yanı sıra Türk öğrenciler de katıldı.
     Programda konuşan Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Çolakoğlu, misafir öğrencileri Kocaelide ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
     KİSA tarafından yapılan ülke tanıtım günlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, Böylelikle farklı kültürlerden gelen öğrenciler farklı ülkeler hakkında bilgi sahibi oluyor dedi.
     Çolakoğlu, Seka alanında bulunan Balkan Kültür Evinin de bu tür etkinliklere ev sahipliği yaptığını kaydetti.
     KİSA Başkanı Mehmet Baydemir ise yaptıkları çalışmalarla Kocaeli Üniversitesindeki misafir öğrencileri Kocaelililerle kaynaştırdıklarını söyledi.
     Kent halkının misafir öğrencilerden haberdar olmaya başladığını belirten Baydemir, Ülke tanıtım günlerimize öğrencilerimizin finallerinin yaklaşması ve yarıyıl tatili nedeniyle bir süre ara vereceğiz. Ancak sırada yanı başımızda, komşumuz, akrabamız olan Suriye var. Sonrasında ise adını belki de hiç duymadığımız Komor Adaları ülke tanıtım günlerimizin konusu olacak. Heyecanla bu ülkelerin de tanıtım günlerini bekliyoruz şeklinde konuştu.
     Konuşların ardından Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Bafti Spahia, ülkesi hakkında genel, kültürel ve turistik konular hakkında bilgi verdi.
     Programda Arnavut öğrenciler ülkelerini tanıtırken KİSA yönetim kurulu üyesi Yunus Emre Yıldırım, Mevlananın Etme adlı şiirini okudu.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KİSAnın ülke tanıtım günleri Arnavutluk ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER