Kıyafetleri nedeniyle okula alınmadıkları iddiası

Kıyafetleri nedeniyle okula alınmadıkları iddiası -Serbest kılık kıyafet uygulamasının başlatıldığı Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesinde, bazı kız öğrencilerin kıyafetleri nedeniyle okula alınmadıkları iddia edildi -Okul Müdür Ş


ERZURUM (A.A) - Serbest kılık kıyafet uygulamasının başlatıldığı Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesinde, bazı kız öğrencilerin kıyafetleri nedeniyle okula alınmadıkları iddia edildi.
     Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir grup kız öğrencinin kot pantolon ile okula gelmesi üzerine okul idaresi, kız öğrencileri evlerine göndererek, yönetmeliğe uygun kıyafet giymelerini istedi. Bu duruma bazı öğrenci velileri ise tepki gösterdi.
     Okul Müdürü Zinnur Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı kız öğrencilerin kot pantolonla okula geldiklerini, bu kız öğrencilere dar pantolon ile okula gelmemeleri konusunda uyarıda bulunarak, kıyafetlerini değiştirmek üzere evlerine gönderdiklerini söyledi.
     Okullarda kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştiğini, uygulamanın 2013-2014 döneminde başlayacağını ifade eden Şimşek, öğrencilerin özgür bir ortamda eğitim ve öğretimlerini yapmaları için bu yıldan uygulamayı başlatmayı uygun gördüklerini anlattı.
     Hafta sonu öğrencilerle konuyu paylaştığını belirten Şimşek, öğrencilerden kıyafetleri konusunda dikkatli davranmalarını, erkek öğrencilere delikli ve yırtık pantolon, vücut hatlarını belli eden giysi giymemelerini, sakal bıyık bırakmamalarını, kız öğrencilerden pantolon giymemelerini, etek giymeye devam etmelerini istediğini söyledi.
     Şimşek, haftanın ilk günü bayrak töreni sırasında bazı kız öğrencilerin yapılan uyarıları dikkate almadıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:
     Öğrencilere gidin çocuklar elbiselerinizi değiştirin gelin dedik. Kız çocuklarından 5i kot pantolon giymiş gelmiş, vücut hatları belli oluyor. Üzerindekini değiştir, eteğini giy gel dedik. Burası imam hatip okulu. Fıkıh, kelam, tefsir, hadis derslerinin yapıldığı bir okulda pantolon giyebilir ama dar pantolonla gelecek yönetmeliğinde amir hükmü kesinlikle giyemez. Yani serbest kılan yönetmelikte böyle söylüyor. Biz yönetmeliğin hükümlerini uyguladık. Gelecek serbest kılan yönetmeliğin hükümleri de uygulanmak istenirse böyle uygulanacak.
     Öğrenci ve velilerin durumu anlayışla karşılaması gerektiğini belirten Şimşek, İlk defa bu çalışmayı biz uyguladık. Bize teşekkür etmelerini beklerken bazı veliler belki bir duygusal atmosferde niye yanlış yapıyorsunuz dediler. Hayır biz yanlış yapmıyoruz. Biz yönetmeliklerin amir hükmünü uyguluyoruz. İmam hatip okulu ruhunu korumaya çalışıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kıyafetleri nedeniyle okula alınmadıkları iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER