Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi

Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi -Van Valisi Karaloğlu: -"Çocuk yaşta kızların evlenmesi cinayettir. Böyle bir cinayetin işlenmesine izin vermeyin"


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, "Çocuk yaşta kızların evlenmesi cinayettir. Böyle bir cinayetin işlenmesine izin vermeyin" dedi.
     Açılış ve incelemelerde bulunmak üzere AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ile Özalpa giden Karaloğlunu, burada İlçe kaymakamı İsmail Çiçek, BDPli Belediye Başkanı Murat Durmaz, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı.
     İlçede yapımı tamamlanan Aile Kültür Merkezini hizmete açan Karaloğlu, Yurt-kur tarafından yapılan öğrenci yurdunda ve Özalp İmam Hatip Lisesinde incelemelerde bulundu.
     İlçedeki kanaat önderleri ve köy muhtarlarıyla da bir araya gelen Karaloğlu, yapılan hizmetleri anlattı.
     Türkiyenin yürüttüğü en önemli ve hayati projenin çözüm süreci olduğunu belirten Karaloğlu, 30 yıldır yaşanan terör olaylarına 300 milyar dolar harcandığını söyledi.
     Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla teröre harcanan paraların halkın hizmetine sunulacağını ifade eden Karaloğlu, "Çözüm süreci başarıyla bittiğinde, yaptığımız işlerin daha fazlasını yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Önemli olan devletin imkanlarının artmasıdır. Devletin imkanları arttıkça, bu imkanları vatandaşımızla paylaşmaktan keyif alıyoruz" diye konuştu.
     Bölgede kız çocuklarının erken yaşlarda evlendirildiği konusuna da değinen Karaloğlu, muhtarların bu konuda daha duyarlı davranmasını istedi.
     Okuma, oyun oynama zamanında olan kızların evlendirilmesinin önemli bir sorun olduğunu bildiren Karaloğlu, şöyle konuştu:
     "Allah rızası için daha okuma ve oyun yaşındaki kız çocukların evlenmesine izin vermeyin. Böyle bir durum varsa, en yakın jandarma karakolunu uyarın. Derhal konuya müdahale eder ve çocuğu koruma altına alırız. Çocuk yaşta kızların evlenmesi cinayettir. Böyle bir cinayetin işlenmesine izin vermeyin. Köylerinizde okula gitmeyen kız çocuğu kalmasın. Bu aynı zamanda kul hakkıdır. Eğer erkek çocuklarınızı okutuyor ve kız çocuklarınızı okutmuyorsanız, o çocukların hakkına giriyorsunuz."
     Orhan ise bütün vatandaşların umutla beklediği günlerin yaşandığını söyledi.
     Yıllardır yaşanan savaşın kan, gözyaşı, üzüntü, can ve mal kaybından başka bir şey getirmediğini belirten Orhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Barış can kaybını bitirerek, hak, hukuk ve kardeşliği getirecek. 3 aydır ölümler olmuyor. Amaç bu al bayrak altında insanca yaşamaksa, bunun için bir araya gelerek helalleşmek gerekiyor. Anneler acılarını yüreklerine gömüyorsa, hangi hakla onların acılarının üzerinde siyaset yapabiliriz. Hepimiz acılarımızı yüreklerimize gömeceğiz. Barışa gönlünü, yüreğini verenleri takdirle izliyoruz. Onlara Allahtan güç kuvvet diliyoruz."
     Vali Karaloğlu ve Orhan, incelemelerinin ardından ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Cemal Aşan - Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER