Kızılay İzmirdeki 3 hastanenin daha kan

Kızılay İzmirdeki 3 hastanenin daha kan ihtiyacını karşılayacak -Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gök: -Sağlık Bakanlığı, Behçet Uz Çocuk Hastalıkları, İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi At


İZMİR (A.A) - Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Behçet Uz Çocuk Hastalıkları, İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi ile Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinin kan ihtiyacını 23 Şubattan itibaren karşılayacaklarını söyledi.
     Gök, düzenlediği basın toplantısında 2005 yılından bu yana güvenli kan temini programını yürüttüklerini, bilinçli vatandaşlardan kan bağışı aldıklarını belirtti.
     Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezinin 2012 yılında sorumluluk sahasındaki 152 hastanenin ihtiyacını karşıladığını dile getiren Gök, 23 Şubattan itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından İzmirdeki 3 hastanenin daha kan gereksinimini gidermekle görevlendirildiklerini bildirdi.
     Dr. Gök, güvenli kan temini programında hasta yakınının kan aramakla uğraşmadığını, eğitim yoluyla kan bağışı konusunda vatandaşı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
     İlköğretim, lise ve yüksek öğrenim kurumlarına yönelik eğitimler düzenlediklerini anlatan Gökay Gök, Ayrıca 6 il, 96 ilçede Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 6 bin 739 hoca ile müezzinlerimize toplu halde eğitimler verilmiştir dedi.
    
     -Kan bağışını daha az destekleyenler-
    
     Kadınların yeteri kadar kan bağışında bulunmadığını da vurgulayan Gök, bunun hem toplumsal hem de fiziksel nedenlerden kaynaklanabileceğini dile getirdi.
     Gök, Avrupadaki kadınlarla Türkiyedeki kadınların kan değerleri arasında yüzde 2lik fark var. Bunun nedenleri beslenme, genetik, çoklu doğum. Kadınların desteklemediği bir proje başarılı olamaz diye konuştu.
     Kan bağışında bulunan meslekler hakkında da bilgi veren Dr. Gökay Gök, şunları söyledi:
     Ege Bölgesinde kan bağışını en az destekleyen meslekler hekimler ve sağlık çalışanları. Sosyologların araştırma yapması lazım. Adliye personeli de çok desteklemiyor. Ama başka illerde, bölgelerde destekliyor olabilirler. Meslekler hakkında genel konuşmak istemiyorum ama Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezinde durum böyle. Basın çalışanları da zaman yetersizliği ve sağlıksız çalışma koşulları nedeniyle çok sık bağışta bulunmuyor.
     Gök, 2012 yılı sonunda 268 bin 751 ünite kan topladıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Nevbahar Kabaklı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kızılay İzmirdeki 3 hastanenin daha kan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER