Kızılay Ramazanda vatandaşları kan vermeye teşvik

Kızılay Ramazanda vatandaşları kan vermeye teşvik edecek


SİİRT (A.A) - Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, Ramazan ayında azalan kan bağışını arttırmak için bağış çadırları açacaklarını ve kampanyalar düzenleyeceklerini söyledi.
     Tanık, yaptığı açıklamada, gece faaliyet gösterecek kan bağış çadırları ve kampanyalarla bu yıl değişik etkinlikler yapmayı planladıklarını ve daha değişik faaliyetler gerçekleştirerek insanların dikkatini kan bağışına çekmek istediklerini belirtti.
     Bu amaçla geceleri araç trafiğine kapalı olan Güres Caddesi üzerinde bir kan bağış çadırı kurmayı planladıklarını ifade eden Tanık, şöyle dedi:
     Yanı sıra çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının düzenlediği iftar etkinliklerinde de kan bağışı için çalışmayı planlıyoruz. İlimizde 2011 yılına kadar toplam duyulan kan ihtiyacının ancak yüzde 15ini karşılayabiliyorken yapılan değişik aktivitelerle bu oran oldukça yükseldi. Geçtiğimiz yıl ilimizde kan ihtiyacı 4 bin 788 ünite iken, temin ettiğimiz kan ise 4 bin 34 ünite oldu. Ramazan ayında geçmiş yıllarda kan ihtiyacı artarken temin oranında düşüş yaşanıyordu. Bu yıl kan temin etmek için insanlarımızı kan vermeye düzenlediğimiz etkinliklerle teşvik edeceğiz. Hedefimiz ilimizdeki kan ihtiyacının en az yüzde 50sini karşılamaktır. Daimi kan ihtiyacı olan 50 civarında lösemi hastamız var. Bu hastaların kan ihtiyaçlarını kan gruplarını temin etmekte zaman zaman zorluk çektiğimiz için çevre illerden temin etmeye çalışıyoruz.
     Hayırsever vatandaşların yardımıyla Kızılay olarak Ramazan ayında yardıma muhtaç vatandaşlara gıda yardımında da bulunacaklarına da değinen Tanık, Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz aş evini kurmak istiyoruz. Bazı hayırsever iş adamlarımızın desteğiyle en az bin aileye sıcak yemek dağıtımı yapacağız. Ramazan ayında yapacağımız bir başka etkinlik ise, Ramazan kolisi dağıtımıdır. Ancak koli yerine biz belirli marketlerde kullanılabilecek 50 TL değerinde çekler hazırlayarak, yoksul vatandaşlara dağıtacağız. Bu vatandaşlarımız kendi ihtiyaç duydukları maddeleri bu çek tutarı karşılığında alabilecekler dedi.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş-Ayhan Mergen/Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kızılay Ramazanda vatandaşları kan vermeye teşvik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER